Kun ei osaa päättää, tekisikö
lounaaksi kevyen keiton vai salaatin, voi tehdä hybridin eli vihreän kylmän
salaattikeiton. Ohje on kahdelle koko lounaaksi tai neljälle alkuruoaksi. Sopan
kylkeen kannattaa ottaa myös pari siivua paahdettua maalaisleipää.
Kylmä vihreä salaattikeitto
1
kurkku
1
avokado
1
rkl sitruunamehua
1
keräsalaatti
4
dl kylmää kanalientä
iso
kourallinen ruohosipulia
iso
kourallinen karhunlaukkaa
iso
kourallinen lehtipersiljaa
hiukan
sipulijauhetta
1 tl hunajaa
1 tl hunajaa
1
tl valkoviinietikkaa
1
rkl oliiviöljyä
100
g crème fraîchea
maun
mukaan suolaa, chilihiutaleita ja mustapippuria myllystä
pinnalle
50
g crème fraîchea
1
tomaatti
hienoksi
leikattua ruohosipulia
paahdettuja
kikherneitä rouhittuna (tai hasselpähkinää)
Valmista
ensin kaikki lisukkeet. Hienonna ruohosipuli. Halkaise tomaatti, poista kanta
ja siemenet. Leikkaa tomaatti vajaan puolen sentin kuutioiksi. Paahdettuja
kikherneitä kannattaa pitää kaapissa jatkuvasti, sillä niistä saa kivaa rousketta
erilaisiin ruokiin. Kikherneohjeita mm täällä ja täällä ja täällä ja lisää googlaamalla.
Kuori
kurkku ja leikkaa se pienemmiksi paloiksi. Kuori avokado ja poista siemen.
Irrota keräsalaatin lehdet ja huuhtele ne. Laita kaikki keiton ainekset
blenderin kannuun ja soseuta. Maistele mausteiden tarve ja lisää yrttejä ja
muuta mikäli siltä tuntuu.
Jaa
keitto 2 tai 4 lautaselle ja viimeistele ranskankermalla, tomaattikuutioilla,
ruohosipulilla sekä rouhituilla pähkinöillä / paahdetuilla kikherneillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti