torstai 7. heinäkuuta 2016

Mustanmetsän kirsikkapannukakku



Tämä on eurooppalaista fuusiojälkiruokaa, jossa yhdistyy ranskalainen clafoutis eli kirsikkapannukakku sekä itävaltalainen scwartzwaldinkakku eli suklaatäytekakku jossa kermavaahtoa ja kirsikoita. Black Forest Clafoutis. Tässä ihan kirjaimellisesti, sillä näitä mustempia mustakirsikoita en muista koskaan nähneeni.



Black Forest Clafoutis / Mustanmetsän kirsikkapannukakku

400-500 g tuoreita kirsikoita
2 rkl sokeria
4 cl Kirsch –viinaa

2 dl vehnäjauhoa
0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
2 rkl makeuttamatonta kaakaojauhetta
3 dl maitoa
2 munaa
50 g tummaa suklaata rouheena

pieni nokare voita
kuohukermaa

Halkaise kirsikat ja poista kivet. Säästä muutamia kirsikoita kokonaisina koristeeksi. Laita kirsikat kulhoon, ripottele päälle sokeri sekä Kirsch. Anna kirsikoiden marinoitua pari tuntia ennen käyttöä. Kääntele niitä välillä että marinoituvat tasaisemmin.

Valmista taikina. Kaada kulhoon vehnäjauho, sokeri, kaakaojauhe sekä suola ja sekoita huolella. Lisää munat sekä hiukan maitoa ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loputkin maidosta ja vatkaa huolella ettei seokseen jää paakkuja. Jätä pannukakkutaikina lepäämään noin tunniksi ennen paistoa.

Valuta kirsikat, mutta säästä pari ruokalusikallista lientä ja sekoita se pannukakkutaikinan joukkoon antamaan hiukan lisämakua. Voitele vuoka ja asettele kirsikat pohjalle. Ripottele suklaarouhe kirsikoiden päälle ja lopuksi kaada vuokaan pannukakkutaikina.

Kypsennä 180 asteessa 45-50 minuuttia.

Tarjoile hiukan lämpimänä makeuttamattoman kermavaahdon kanssa.


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mmmmmmmm..... naminami...

Tuplaespresso kirjoitti...

:)