sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

AnanaskukkiaKokonainen ananas muotoutuu kauniiksi koristeiksi vähällä vaivalla. Ohuen ohuista ananasviipaleista kuivatut kukat sopivat vaikka pääsiäisen jälkiruokiin. Tänään ohje ananaskukkien valmistukseen, huomisessa päivityksessä kerron, mihin niitä käytettiin.Ananaskukat

1 tuore ananas
TERÄVÄ veitsi
pieni teräksinen maustemitta

Leikkaa ananaksen pohjasta pieni siivu, jotta ananas pysyy pystyssä. Leikkaa sen jälkeen kuoret töyhdöstä alaspäin sen verran niukasti, että kuoren pienet tummat täplät jäävät vielä hedelmään kiinni. Poista täplät pienen teräksisen maustemitan avulla kaivertamalla.


Viipaloi kuorittu ananas mahdollisimman ohuiksi siivuiksi terävän veitsen avulla. Viipaleiden tulisi olla niin ohuita, että veitsi näkyy niiden läpi. Yhdestä ananaksesta tulee parikymmentä viipaletta. Taputtele talouspaperilla pois ylimääräinen kosteus ja aseta viipaleet leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Kuivaa viipaleita uunissa 100 asteessa ensin 30 minuuttia. Sen jälkeen käännä viipaleet ja kuivaa toiselta puolelta samat 30 minuuttia. Mikäli ananas tuntuu vielä kovin kostealta, kuivaa viipaleita vielä joitain minuutteja molemmin puolin, ei kuitenkaan niin kuivaksi että ananas murenee taivutettaessa.

Heti uunista ottamisen jälkeen painele ananasviipaleet munakennoihin, jotta ne muotoutuvat kukiksi. Anna kuivahtaa pari tuntia tai kunnes ne pysyvät muodossaan.

Ananaskukkia voi käyttää cupcaken tai kakunkoristeina, eikä mikään estä laittamasta niitä vaikka pääsiäispöydän lihavadin koristeeksi.


3 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Kauniita! Hieno idea :-)

Merja kirjoitti...

Onpas keväisen nättejä!

Tuplaespresso kirjoitti...

Keväisiä ovat, ja kivan kirpeitä kun ananasta ei ole makeutettu millään :)