tiistai 1. maaliskuuta 2016

#keittiöpahe - meilläkö muka? Järisyttävä paljastus...
Nyt kun olen lukenut muiden blogien tunnustuksia omista keittiöpaheistaan, alkaa vaikuttaa siltä että meillä ei mitään muuta blogatakaan kuin keittiöpaheita. Ei mitään kiiltokuvajulkisivua, vaan meidän ruokamme on juuri sitä mitä blogipäivityksissä kerrotaan: hiilihydraatteja, lihaa, rasvaa, suolaa, sokeria, laktoosia, gluteenia, jouleja ja kaloreita. Sitä mitä blogin nimikin kertoo: epätrendikästä ruokaa. Mutta voitte uskoa, että niissä on makua! Hulluina ruokaharrastajina voimme viettää lähes koko viikonlopun keittiössä kokeilemassa uusia reseptejä. Perinteistä läskisoosia hauduttelemme vähintään pari tuntia, jotta kastikkeeseen ehtii kehittyä oikea läskisoosin maku. Kotimaiset kalat valmistamme yleensä mahdollisimman vähillä mausteilla, jotta kalan oma hieno maku pääsee oikeuksiinsa. Blogistamme löytyy lukuisia tapoja valmistaa perunaa, sitä todella ikävän vanhanaikaista juuresta. Avokadopastaa emme ole vieläkään maistaneet, emme ostaneet kaukaa tuotuja superfoodeja tai eksoottisia lisäaineita tekemään vedestä jotain ruoan näköistä, emmekä valmistaneet raakaruokaa termin nykyisessä merkityksessä. Listaa voisi jatkaa, mutta se on silti yhtä keittiöpahetta.

Teemme, syömme ja bloggaamme juuri sitä mitä huvittaa, laidasta laitaan. Tästä syystä olikin vaikea keksiä jotain ”yhtä hirvittävää paljastusta, ruokasalaisuutta joka ravisuttaisi koko blogimaailmaa”.

Paitsi että tässä se on, piilossa sitrushedelmäviipaleiden alla:
mikrossa keitetty kaurapuuro.
Aivan, mikrouunissa, hui kauhistus, siinä monien ihan syyttä suotta karttamassa ja joidenkin suorastaan pelkäämässä kapistuksessa. Mikropuuro Elovenasta, kevytmaidosta ja ripauksesta ihan tavallista jodisuolaa (ei edes 96 erilaista epäpuhtautta sisältävää himalajanpinkkisuolaa) kypsyy helposti yhdelle (4 minuuttia täydellä teholla ja 3 minuuttia 180W teholla), se ei pala pohjaan eikä siitä synny tarpeetonta tiskiä. Puuron päällä voi olla jotain hilloa, marjoja tai hedelmiä, kuten kuvassa, mutta yleensä meillä mikropuuron päällä on voisilmä (kovaa eläinrasvaa, voi hirvitys!) ja hiukan sokeria (sitä ihan tavallista taloussokeria, huh!). Siinäpä pahetta kerrakseen.


4 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

No onhan tuo mikron käyttö ainakin aivan tuomittavaa... :D

Tuplaespresso kirjoitti...

Joopa... mikroruokaa, voi kauhistus... Vastaisuudessa pitää varmaan kulkea kaulus ylhäällä ettei kukaan vaan tunnista - ai niin, mutta eihän meitä kukaan tunnista muutenkaan ;)

Ulla kirjoitti...

Ihanan paheellista menoa teidän keittiössä :-)))

Tuplaespresso kirjoitti...

Mitä paheellisempi, sitä maukkaampi ;)