perjantai 25. maaliskuuta 2016

Mämmisemifreddo


Mämmi on ihan parasta sellaisenaan sokerin ja kerman kanssa syötynä. Mutta jos haluaa jotain erilaista, mämmiä voi käyttää monenlaisten jälkiruokien raaka-aineena. Mämmisemifreddo valmistuu kätevästi pakastimessa ilman jäätelökonetta. (Rasvamäärältään tämä taitaa melkein vastata aitoa voista ja kermasta tehtyä pashaa, mutta pääsiäinen on vain kerran vuodessa...)Mämmisemifreddo
(6-8 annosta)


puoli tölkkiä (125 g) Mascarponea
puoli tölkkiä (noin 200 g) kondensoitua maitoa
100 g mämmiä
3,3 dl kuohukermaa
1/2 tl raastettua appelsiininkuorta
viimeistelyyn
1 appelsiinin mehu
2 rkl ruokokidesokeria
raastettua limetinkuorta
raastettua tummaa suklaata


Sekoita keskenään Mascarpone, kondensoitu maito sekä mämmi. Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen raastettu appelsiininkuori. Sekoita kermavaahto mascarpone-mämmiseokseen ja jaa massa tasan silikonisiin muffinivuokiin (niistä mämmisemifreddon saa helpoiten irti). Pakasta semifreddoa noin vuorokausi ennen tarjoilua.

Kaada kattilaan appelsiinimehu sekä sokeri ja keitä kunnes seos redusoituu noin puoleen ja muuttuu siirappiseksi. Jäähdytä appelsiinisiirappi huoneenlämpöiseksi.

Kuori muffinivuoka pois semifreddoannosten ympäriltä ja aseta palaset lautasille. Semifreddo on parhaimmillaan tarjottavaksi noin 10 minuutin kuluttua sen jälkeen kun se on otettu pakastimesta, jolloin se ei ole enää ihan kivikovaa mutta ei vielä ole ehtinyt sulaa liikaa. Valuta päälle appelsiinisiirappia ja viimeistele annokset raastetulla limetinkuorella sekä tummalla suklaalla.

Lisää herkullisia mämmireseptejämme löytyy hakusanalla mämmi .
Ei kommentteja: