maanantai 9. marraskuuta 2015

Wanhanajan suklaakiisseli


Eteeni sattui taas eräs ikivanha resepti, jonka olin jo ehtinyt unohtaa – suklaakiisseli. Mitä me tehtiin ennen kuin oli kaupan vanukkaita? Me tehtiin suklaakiisseli ihan itse, maidosta, sokerista, kaakaosta ja perunajauhoista. Näin se käy:


Mummin suklaakiisseli
(4 annosta)

3 rkl sokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
5 dl maitoa
0,5 dl kylmää vettä
2,5 rkl perunajauhoa
pinnalle: kidesokeria
                                  
Kaada kattilan pohjalle sokeri sekä kaakaojauhe. Vispaa kunnes kaakaojauhe on täysin sekoittunut sokerin joukkoon. Lisää maitoa vähän kerrallaan ja sekoita hyvin jotta kaakao ei jäisi klimpeiksi nesteeseen. Laita pieneen kuppiin kylmä vesi sekä perunajauhot ja sekoita haarukalla huolella sekaisin. Älä vielä kaada sitä kattilaan! Perunajauhosuuruste lisätään aina vasta kiehuvaan nesteeseen.

Kuumenna maito-kaakaoseos kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Sekoita suuruste vielä kerran huolella pohjia myöten ja kaada se kapeana nauhana kiehuvaan nesteeseen koko ajan vatkaten. Anna kiisselin kerran vielä kiehahtaa ja ota se sitten pois liedeltä. Jaa kiisseli annosvuokiin ja ripottele hiukan sokeria pinnalle. Sokeri estää kiisselin ”nahoittumisen”.

Yhden annoksen hinnaksi tulee alle 20 c. Pinnalle voi laittaa kermaa/kermavaahtoa ja suklaalastuja.


2 kommenttia:

Kaura kirjoitti...

Aupairina ollessani keitin kerran perheelle jälkkäriksi suklaakiisseliä. Lapsille maistui.. mutta perheen ei suomalainen isä oli aikas epäluuloinen.. Mutta maisteli ;) :D Tää on kyllä simppelin hyvä. Kiva kun muistutitte.

Tuplaespresso kirjoitti...

Yksinkertaiset asiat ovat usein parhaita :)