torstai 19. marraskuuta 2015

Rosmariini-pistaasikuorrutettu broilerinfilee ja bataattipyreeLokakuussa valmistimme yrtti-pistaasikuorrutetun riistapaistin ja kun pistaaseja sattui edelleen olemaan runsaasti, päätin tehdä hiukan samanlaisen kuorrutuksen nahattomalle broilerinfileelle. Kuivahtaneet rosmariininoksat pääsivät maustamaan pistaasi-pankomuruja. Tästäkin ateriasta tuli taas opituksi jotain sellaista, joka tietysti olisi pitänyt hoksata jo ennen ruoanlaittoa. Kun iso paisti säilyy hyvänä ja mehevänä uunissa, leivitetyt broiskunfileet kannattaisi aina ja poikkeuksetta paistaa voi-öljyseoksessa pannulla vaikka rasvaton uunikypsennys olisi kuinka ”terveellistä”. Pieni filee kuivuu nopeammin kuin huomaakaan ja sitten joutuu lisäämään mehevyyttä voinokareella. Ojasta allikkoon… Tyhmyydestäni viisastuneena kirjasin reseptiin tämän paremman kypsennystavan - paistinpannulla. Broilerinfileiden kanssa valmistin bataattisoseen.


Rosmariini-pistaasikuorrutetut broilerinfileet

4 nahatonta broilerinfileetä
kuorrute
1,5 dl pistaaseja
muutama kuiva puuvartinen rosmariininoksa, vain ”neulaset”
1 tl suolaa
2 dl panko korppujauhoja
50 g voita
1 pieni sipuli
3 munaa
2 dl vehnäjauhoa
1 tl suolaa
paistamiseen
voita ja ruokaöljyä ”fifty-fifty”

Laita pistaasit ja rosmariinit monitoimikoneeseen ja silppua ne muruiksi. Lisää panko, sekoita ja laita odottamaan. Kuori ja silppua sipuli pieniksi kuutioksi. Sulata pannulla voi ja kuullota siinä sipulit. Lisää pannulle pistaasi-pankomurut ja sekoita kunnes seos on tasaista. Kaada muruseos syvälle lautaselle. Laita toiselle syvälle lautaselle vehnäjauhot, johon on sekoitettu 1 tl suolaa ja vielä yhdelle syvälle lautaselle kevyesti vatkatut munat.

Kuivaa broilerinfileet ja kasta ne yksi kerrallaan ensin vehnäjauhoihin, sitten vatkattuun munaan ja viimeksi kierittele filee muruseoksessa. Kypsennä fileet voissa paistinpannulla samalla valellen fileitä kuumalla rasvalla. Tarjoile bataattisoseen kanssa.


2 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Ihan saman olen todennut etenin pankomurujen kanssa, ne jäävät uunissa kuiviksi ja liian "ilmaviksi", paremoi tulee shallow fry-tyyliin :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Ilmeisesti tässä pitää edetä yrityksen ja erehdyksen kautta :)