maanantai 30. marraskuuta 2015

Osaisiko joku selittää?Jo (ainakin) toista vuotta Suomessa kevätsipulit on paikoin pakattu kuten kuvassa, että sipuleiden juuret on leikattu poikki. Ulkomaisia kevätsipuleita en ole koskaan nähnyt käsiteltävän näin.

Käyttäjän kannalta juuresta poikki leikatut sipulit vaikuttavat hyvin epämääräisiltä ja suorastaan epäilyttäviltä sekundatuotteilta, koska sipulien kerrokset alkavat tällaisella käsittelyllä vetäytyä toisistaan ja sipulien ulkomuoto muuttuu jokseenkin luotaantyöntäväksi. Jotenkin tuntuisi siltä, että myös pilaantumista aiheuttavat mikrobit pääsisivät helpommin sipulin sisään, kun sipulin juuri on leikattu? Olen yrittänyt saada selville, miksi kotimaiset kevätsipulit leikataan näin ennen pakkaamista, mutta vielä en ole saanut kunnollista vastausta. Onko kenelläkään ehdottaa hyvää selitystä miksi tällaiseen leikkaamiskäytäntöön on päädytty?

Pussi sisältää kolme rähmittyä suomalaista kevätsipulia


EDIT  8.1.2016   kuva alla:

TÄTÄ minä kutsun kevätsipuliksi (ostopaikka Citymarket)
tuoretta ykköslaatua, hinta €1,49/nippu:
4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ompas oudon näköisiä. Eihän purjoistakaan pätkitä juuriosaa pois!

Mariane kirjoitti...

En osaa selittää ja itsekin olen ihmetellyt noita. Kasvispakkaamossa on siis joku tyyppi jonka tehtävänä on leikata kevätsipulien juuria? :) Joskus vuosi sitten ostin tuollaisen paketin ja ihmettelin miksi juuri tuossa päässä pakettia oli peittävä vihreä painatus ettei juuriosaa näkynyt. Kotona se sitten selvisi mitä sillä peiteltiin. Saman näköisiä leikeltyjä sipulinvarsia oli kuin tuossa eka kuvassa joten jouduin leikkaamaan ainakin tuuman verran pois ennen kuin sipulit oli käyttökelpoisia. Nykyään ymmärrän katsoa ja jos en löydä kokonaisia niin en osta ollenkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Olisikohan niin, että pellolla kasvaneet nostetaan ja myös kauppakunnostuksen jälkeen myydään juurineen, mutta nämä taitavat olla kasvihuoneessa tuotettuja, jolloin keruu tehdään käsin leikkaamalla ja juuriosa jää kasvualustaan kiinni.Tämäkin tuote lienee tuoreena verraton, mutta kaupassa liian kauan lojuneen laatu heikkenee nopeasti, varsinkin jos myyntiallas on liian lämmin.

Tuplaespresso kirjoitti...

Selityksen täytyy johtua tästä viimeisestä arvauksesta. Tykkään silti enemmän kokonaisista kevätsipuleista ja jos on valittavana ulkomainen kokonainen tai kotimainen leikattu, valinta osuu siihen kokonaiseen.