keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Siirappiset viipalepikkuleivät




Kun namihammasta kolottaa, pikkuleivät toimivat ensiapuna. Joka kodissa lienee tarvikkeet yksinkertaisiin viipalepikkuleipiin eikä näiden valmistukseenkaan kulu aikaa kuin runsas puoli tuntia. Resepti on sopivan helppo myös pikkuleipureille joulunodotuksen ajanvietteeksi.


Siirappiset viipalepikkuleivät


100 g pehmeää voita tai leivontamargariinia 
90 g tomusokeria
50 g tummaa siirappia
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl inkivääriä
0,25 tl kanelia
ripaus suolaa
1 tl leivinjauhetta
150 g vehnäjauhoa

Muista jättää tilaa taikinapötköjen väliin!
Laita lasi- tai metallikulho keittiövaa’an päälle ja ripottele kulhoon ensin voi/margariini ja sitten kaikki muut ainekset. Laita kulho hetkeksi syvälle lautaselle, jonka pohjalla on muutama sentti kuumaa vettä. Näin lämpö pehmentää voin/margariinin juuri sopivasti leivottavaksi. Sekoita huolellisesti haarukalla kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen tai kolmeen yhtä suureen osaan ja pyörittele niistä pötköt uunipellille leivinpaperille. Taputa taikinapötköt litteiksi ja painele niihin vielä raitoja haarukalla. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 12-15 minuuttia. Leikkaa heti viipaleiksi. Jäähtyneet pikkuleivät ovat pinnalta rapeita ja sisältä hiukan pehmeitä.


Ei kommentteja: