tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukarkkitehdas: piparminttufudge & pistaasifudgeJouluun kuuluu mässäily ja tietysti myös karkit, itse tehdyt karkit. Fudge valmistuu käden käänteessä, kun sen valmistaa suklaasta ja kondensoidusta maidosta. Makuaineita vaihtelemalla jokainen voi tehdä siitä mieleisensä.


Piparminttufudge

puoli tölkkiä (noin 200 g) kondensoitua sokeroitua maitoa
300 g valkosuklaata pieninä paloina
1 tl piparminttuaromia
75 g polkagris piparminttukarkkeja hienona rouheena

Kaada kondensoitu maito, suklaa, piparminttuaromi sekä 50 g karkkirouhetta isoon lasikulhoon ja lämmitä joko kattilan päällä vesihauteessa tai mikrossa melko matalalla teholla kunnes suklaa on sulanut ja ainekset ovat sekoitettavissa.

Sekoita massa huolellisesti ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun alumiinivuokaan. Tasoita pinta, ripottele loput karkkimurut pinnalle ja laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt fudge pienemmiksi paloiksi.


Suklaa-pistaasifudge

puoli tölkkiä (noin 200 g) kondensoitua sokeroitua maitoa
250 g maitosuklaata
50 g suolapaahdettuja pistaaseja rouhittuna
(2 rkl pistaasitahnaa jos kaapissa sattuu olemaan)

Kaada kaikki ainekset isoon lasikulhoon ja lämmitä joko kattilan päällä vesihauteessa tai mikrossa melko matalalla teholla kunnes suklaa on sulanut ja ainekset ovat sekoitettavissa.

Sekoita massa huolellisesti ja kaada se leivinpaperilla vuorattuun alumiinivuokaan. Tasoita pinta ja laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Leikkaa jähmettynyt fudge pienemmiksi paloiksi.Joku saattaisi ilahtua tällaisesta joululahjasta?


4 kommenttia:

kati kirjoitti...

Ihan huippu, vaikuttaa kerrankin sen verran yksinkertaiselta fudgelta että jopa minä onnistuisin. Näihin voi hyvin piilottaa ne kuusen rikkoutuneet karkkikepit...

Tuplaespresso kirjoitti...

Resepti on superhelppo ja lopputulos superhyvä. Pikku juniorikokki Leevi (6 v) kysyi josko tekisin näitä joskus lisää. Lupasin seuraavalla kerralla joskus alkuvuodesta ottaa ainekset mukaan ja opettaa häntä tekemään näitä itse.

EcoDeco.fi kirjoitti...

Vaikuttaa hyvältä joululahjalta. Tekisin kerrankin jotain itse mummoille ja papoille :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Ihan varmasti mummot ja papat osaisivat arvostaa käsintehtyä fudgea joululahjana :)