lauantai 4. huhtikuuta 2015

Thai-tyylinen sinisimpukkakeitto


Takatalven flunssaan sopii hyvin tämä lämmittävä keitto, jota epätrendikään keittiönkin väki nautti yskiskelynsä lomassa. 

Thai-sinisimpukkakeitto

1 kg sinisimpukoita
1 rkl oliiviöljyä
2 tl seesamiöljyä
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen chili viipaloituna
2 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
4 kaffirlimetin lehteä murskattuna
5 dl kanalientä
2 rkl kalakastiketta
1 rkl ruokokidesokeri
4 dl kookosmaitoa
1/2 limetin mehu
3 kevätsipulia viipaloituna
1 ruukku korianteria hienonnettuna
Huuhdo simpukat kylmässä vedessä ja heitä pois sellaiset, jotka eivät sulkeudu napautettaessakaan. Laita riittävän kokoiseen kannelliseen kattilaan öljyt ja kuullota siinä sipuli- ja valkosipulisilppu, chiliviipaleet, murskatut kaffirlimetin lehdet ja raastettu inkivääri. Lisää kanaliemi sekä kookosmaito ja mausta ruokosokerilla, kalakastikkeella sekä limetin mehulla. Keittele kymmenisen minuuttia ja lisää sitten simpukat kattilaan ja peitä kannella. Anna kiehua 3-5 minuuttia, kunnes simpukat ovat avautuneet. Nosta reikäkauhalla simpukat pois keitosta ja irrota ne kuoristaan. Heitä pois ne simpukat jotka eivät ole avautuneet. Laita simpukat takaisin keittoon, kuumenna ja tarjottaessa ripottele lautasille viipaloitua kevätsipulia ja korianterisilppua.

4 kommenttia:

Campasimpukka kirjoitti...

Muhkeita simpukoita! :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Muhkeita ja meheviä olivat. M:n mausteetkin olivat niin terveellisiä ja lämmittäviä, että - sniff, köhköh - flunssakin tuntuu jo melkein hellittäneen, tai ainakin vähän. Mutta mikäs tässä on köllötellessä sohvalla vierekkäin potemassa ;)

Jael kirjoitti...

Ihana keitto:) Tykkään niin tuollaisista thaimaalaisista mauista:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Siellä päin maailmaa osataan maustamisen taito :)