keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Panzanella talon tapaan


Focaccia on parhaimmillaan leivontapäivänä. Jos sitä ei säilytä muovipussissa, se on seuraavana päivänä jo täysin kuiva korppu. Muovipussin sisällä focaccialle ominainen rapea pinta kuitenkin pehmenee, mutta silloin se muuttuu juuri sopivaksi panzanellan eli toscanalaisen tomaatti-leipäsalaatin raaka-aineeksi. Italialainen ei ehkä kuitenkaan tunnusta meidän reseptiämme ihan oikeaksi panzanellaksi. Laajensimme nimittäin ainesluetteloa niin ruokaisaksi, että tästä panzanellasta tuli päivän pääateria.



Panzanella talon tapaan

puolikas focaccia
150 g katkarapuja
30 punaista ja keltaista kirsikkatomaattia
oliiviöljyä, suolaa, sokeria ja mustapippuria
12 vihreää oliivia
1 rkl kapriksia
puolikas kurkku
puolikas mozzarella bufala
pari kourallista tuoretta basilikaa
1 pieni punasipuli
2 kevätsipulia
1 rkl pinjansiemeniä
kastike
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
lisäksi
uppomuna jokaiselle ruokailijalle

Esivalmistele ainekset. Halkaise tomaatit ja levitä ne uunivuoan pohjalle. Pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria sekä hiukan sokeria ja paahda tomaatteja tunnin ajan 160 asteisessa uunissa. Leikkaa focaccia parin sentin kuutioiksi ja paahda palat paistinpannulla oliiviöljyssä rapeiksi. Paista katkaravut samalla pannulla heti leipäpalojen jälkeen.

Halkaise oliivit kahtia. Kuori ja halkaise kurkku, kaavi siemenet pois ja leikkaa kurkku ohuehkoiksi viipaleiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi samoin kuin myös kevätsipulit. Revi mozzarella pieniksi paloiksi. Sekoita salaattikastike valmiiksi.

Rakenna aineksista salaatti ja valuta salaatille puolet kastikkeesta. Jokainen voi sitten lisätä kastiketta lautaselleen. Keitä uppomuna jokaiselle ruokailijalle ja tarjoa heti niin kauan kuin uppomunan sisus on vielä valuva.

Ei kommentteja: