keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Karibian makuinen granitajälkiruoka


Karibian makuinen granita on kevään raikkain jälkiruoka. Hedelmäinen granita täydentyy pehmeällä kookoskermavaahdolla ja tuoreilla hedelmillä. Reseptistä tulee 4-6 annosta.



Karibian makuinen granitajälkiruoka

granita
2 dl kookosvettä
1 dl appelsiinimehua
1 dl ananasmehua
1 dl colajuomaa
(2 cl tummaa rommia)
0,5 tl jauhettua vaniljatankoa
kookoskermavaahto
2 dl kookoskermaa
2 dl kuohukermaa
viimeistelyyn
1 appelsiini
2 ananasrengasta
1 kiivi
kourallinen mintunlehtiä
suolapaahdettuja pistaasipähkinöitä

Sekoita keskenään granitan ainekset ja kaada ne laakeaan vuokaan, jonka laitat pakastimeen. Sekoita granitaa haarukalla tunnin välein kunnes se on kokonaan pakastunut ja sohjoutettu. Granita säilyy pakasteessa, joten sen voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen.

Vatkaa keskenään vaahdoksi kookoskerma ja kuohukerma. Leikkaa appelsiinista kuoret ja fileoi lohkot kalvottomiksi. Pilko kiivi ja ananasrenkaat pieniksi paloiksi. Hienonna mintunlehdet ja rouhi pistaasit.

Kerrosta granitaa, kookoskermavaahtoa sekä pistaasirouhetta korkeisiin laseihin. Viimeistele annokset hedelmäpaloilla, mintulla ja pistaasirouheella. Nauti heti. Granita ei kestä odottelua.

 

Ei kommentteja: