tiistai 29. lokakuuta 2013

Piña colada marenkipeiton alla




Viikon hedelmä  43/52 : miniananas



Vaikka keväällä postasinkin jo ananaksen ”viikon hedelmäksi”, niin miniananas ansaitsee tähän sarjaan ihan oman lukunsa.



Miniananaksesta tulee näyttävä jälkiruoka tosi helposti. Vaikka miniananaksen puolikas näyttää kovin pieneltä, tässä on makeutta sen verran, että yhtä puolikasta enempää ei tarvitse varata henkeä kohden.




Piña colada marenkipeiton alla
(neljälle)

2 miniananasta
1 rkl voita
2 rkl sokeria
pieni ripaus suolaa
0,5 dl kookoshiutaleita
1 dl cocacolaa tai vastaavaa
3 cl (=2 rkl) vaaleaa rommia
hiukan rouhittua mustapippuria

2 munanvalkuaista
6 rkl sokeria
0,5 dl kookoshiutaleita

Halkaise ananakset ja koverra kuorenpuolikkaat tyhjiksi. Varo rikkomasta kuorta. Pilko hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. (Ison ananaksen keskiosa on puiseva ja käyttökelvoton, mutta miniananaksen sisuksen voi käyttää kokonaan.) Sulata paistinpannulla voi ja sokeri, lisää ripaus suolaa ja karamellisoi siinä ananaskuutiot sekä kookoshiutaleet. Lämmitä hiukan rommia, kaada se seoksen päälle, sytytä ja liekitä hedelmät. Anna liekkien sammua itsekseen. Lisää cocacola, hämmennä ja keitä neste lähes kuivaksi. Täytä ananaksenpuolikkaat hedelmäseoksella ja rouhi päälle varovasti hiukan mustapippuria

Vatkaa valkuaiset sokerin kanssa kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon kookoshiutaleet. Levitä marenkivaahto ananaksille ja paahda marengin pinta nopeasti kaasupolttimella kunnes marenki on saanut hiukan väriä. Varo polttamasta pintaa! Kookoshiutaleet on sekoitettu marengin joukkoon siitä syystä, että kauniisti marengin päälle ripoteltuna ne kärähtäisivät paahdettaessa. Tämä maistuu parhaalta lämpimänä, jolloin kaikki maut tulevat parhaiten esille, joten tarjoile ananakset heti.



4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tuollaisia miniananaksia kasvatetaan täällä päin,mutta ovat kauhean kalliita kun ajattelee ettei niissä ole paljon syömistä.Joskus voi torilla löytää niitä parilla eurolla per kipale,mutta tuore ananas on täällä tuon kasvatuksen vuoksi(kallista luoda oikeat olosuhteet,on trooppinen kasvi ja täällä vain subtrooppinen ilmasto) niin tyyristä,että odottelen aina että pääsen Suomeen syömään tuoretta ananasta ,aika hullunkurista!

Tuplaespresso kirjoitti...

Eipä miniananasta kovin usein raaski syödäkään, mutta on se vaan niin koristeellinen :)
Hassua, että Suomessa aika ajoin myydään isoja ananaksia eurolla kappale ja sitten syksyllä lähiruoka, kotimaiset omput maksavat jopa kolme euroa kilo...

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Kivan kesäinen herkku :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Kesäistä herkkua tässä kaivataankin, kun vettä vihmoo vaakasuoraan :) Tästä tulee helpolla tosi näyttävä jälkkäri.