maanantai 21. lokakuuta 2013

Perinteistä kotiruokaa: suikalekastike naudanlihasta




Tässä on todella helppo ja kohtuullisen nopeasti valmistettava ateria.

Naudanlihasuikalekastike

500g              naudanpaistia tai ulkofileetä
3                    herkkusientä, jos löydät irtomyynnistä
1                    sipuli silputtuna
1 – 2              valkosipulinkynttä
1 - 2 rkl         vehnäjauhoja
2 – 5 dl          lihalientä
1 – 1 1/2 dl    kermaa (tai smetanaa)
2 rkl               hillosipuleita
(1 – 2             suolakurkkua kuutioituna)
                      loraus soijaa
                      suolaa (varoen, soijassa ja lihaliemessä on myös)
                      mustapippuria myllystä
                      chilimaustesekoitus (tai vastaava)
                      (timjamia halutessasi)
                      lehtipersiljaa
                      (tarjoile salaatti erillisellä lautasella)

Leikkaa naudanpaisti tai ulkofilee viipaleiksi poikkisyin ja suikaloi viipaleet. Ruskista suikaleet pannulla riittävän monessa erässä, jotta liha ruskistuu eikä kiehu. Ruskista mukana silputtu sipuli, valkosipuli ja herkkusienet. Mausta vaikkapa chilimaustesekoituksella, suolalla ja mustapippurilla.

Sirottele päälle lihan määrästä riippuen sopiva määrä vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon. Lisää lihalientä ja anna porista hiljaa kypsäksi. Puolivälissä kypsymistä eli jonkin ajan kuluttua (siinä suunnilleen 15 min) lisää joukkoon kerma (tai smetana) ja hillosipulit (+ suolakurkku). Kypsennä se toinenkin puoliaika. Tarkka aika riippuu lihan laadusta. Tämä on kätevää kypsentää kannellisessa padassa, jos sellainen on käytettävissä, mutta onnistuu paistinpannullakin. Silloin varo vain, että nestettä ei haihdu liikaa ja kastike kuivu kokoon. Tarjoile keitetyn riisin kera ja ripottele lopuksi annoksen päälle reilusti lehtipersiljaa.


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkullinen pizza tuossa alempana.Olet muuten oikeassa sen zucchinin/kesäkurpitsan kanssa,mutta olen niin tottunut käyttämään siitä kiinteästä,tummakuorisesta kurpitsasta tuota nimitystä ja sitten ihan tavallisesta kesäkurpitsasta vain nimitystä kesäkurpitsa.Menenkin ottamaan sen zucchini sanan pois sieltä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Sitten varmaan kannattaa poistaa ne sinun ja minun kommentit siitä. Muuten joku ihmettelee, mitä me siinä oikein ihmetellään jos sitä ei enää tekstistä käy ilmi :) Olisihan niillä nimittäin oikeasti voinut olla jotain isompaakin eroa, kun keltainen kesäkurpitsakin maistuu vähän erilaiselta kuin vihreä.

Mutta joo, pizzasta tuli oikein hyvä. Kyllä sienistä tulee niin hyvää ruokaa, vaikka epätrendikäs keittiö ei maltakaan viettää lihatonta lokakuuta vaan tunkee kinkkua melkein kasvispizzaankin ;)

spacedvelho kirjoitti...

Erittäin hyvä resepti! Namnamnam, just tuli tehtyä!

Tuplaespresso kirjoitti...

@ ekhowl
Nämä "wanhanajan" reseptit on ihan parasta.