tiistai 17. syyskuuta 2013

Vieläkö niitä kesäkurpitsoita riittää?



Muffinipellillä kypsennetyt kesäkurpitsapaistokset sopivat niin tapakseksi kuin monenlaisten ruokien lisäkkeeksi ja tällaisina annoskokoisina niistä saa kivaa väriä brunssipöytään.


Pienet kesäkurpitsapaistokset

600 g karkeasti raastettua kesäkurpitsaa
1 tl suolaa
1 pieni sipuli
100 g raastettua cheddarjuustoa
80 g panko –korppujauhelmaa
1 tl meiramia
1 tl oreganoa
0,5 tl mustapippuria myllystä
3 munaa

Raasta kesäkurpitsa, ripottele raasteelle suolaa ja laita massa 5-10 minuutiksi valumaan kulhon päälle asetettuun isoon lankasiivilään. Painele välillä kauhan avulla kesäkurpitsasta irtoavaa nestettä pois niin paljon kuin siitä vain irtoaa. Ja kyllä siitä irtoaakin.

Leikkaa sipuli ihan pieniksi kuutioiksi. Sekoita keskenään sipulikuutiot, raastettu  cheddar, panko, meirami, oregano ja mustapippuri. Vatkaa munat kevyesti ja sekoita ne joukkoon. Lisää viimeksi hyvin valutettu kesäkurpitsaraaste ja sekoita tasaiseksi.

Voitele muffinpellin kolot öljyllä, lusikoi jokaiseen koloon noin 1 rkl massaa (= noin sentin paksuinen kerros) ja tasoita pinta. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 15-18 minuuttia.

Yksittäisenä tapaksena tarjoiltuna tällaisen paistoksen päälle voi laittaa vaikka hiukan jugurtti-hunaja-sinappikastiketta ja ohuesta keittokinkkusiivusta kääräistyn ruusukkeen. Tai jotain muuta hyvää :)



4 kommenttia:

Maija - Köökistä kajahtaa kirjoitti...

mmmm. Minulla ei ole omaa kasvimaata, joka tuottaisi kesäkrpitsaa, mutta tätä ohjetta varten pitänee ostaa kaupasta! :)

Tuplaespresso kirjoitti...

Samaa sanoi pari sunnuntain brunssivierastakin :)

kati kirjoitti...

... Kiitos! Nyt tiedän mitä teen kaikilla tänään hamstraamillani lähi-kesäkurpitsoilla. Mums!

Tuplaespresso kirjoitti...

Tänä vuonna on kuulemma ollut todella satoisa kesäkurpitsavuosi :)