maanantai 30. syyskuuta 2013

Suppissoppaa kahdelle



Sieniaika jatkuu ja nyt suppilovahverot nostavat päänsä puista varisseiden lehtien keskeltä. Ensimmäisen kuolleeksi lehdeksi naamioituneen suppiksen löytäminen on kaikkein vaikeinta, mutta kun löytää yhden, niitä yleensä on siinä vaikka kuinka paljon. Suppilovahveroista tulee hyvä sienikeitto.



Suppissoppaa kahdelle

250 g suppilovahveroita
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
1 dl valkoviiniä
1 + 2 dl vettä
4 timjaminoksaa
1 kasvisliemikuutio (tässä Knorr Organic)
3 dl maitoa
50 g mustaa Koskenlaskijaa
1 dl kermaa
hiukan valkopippuria myllystä

Leikkaa sienet ihan pieniksi ja kuivaa niitä kattilan pohjalla kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Kaada sienet eri kulhoon odottamaan. Kuumenna kattilassa öljy sekä voi ja kuullota siinä ihan pieneksi leikattu sipuli. Lisää vehnäjauho ja sekoittele kunnes jauhot ovat saaneet hiukan väriä, mutta eivät vielä varsinaisesti ruskistuneet. Lisää valkoviini, sekoita ja keittele pari minuuttia. Lisää 1 dl vettä, timjamit, kasvisliemikuutio sekä sienet ja keitä sekoittaen kunnes keitto on saostunut. Lisää 2 dl vettä sekä maito ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää sulatejuusto pieninä paloina ja hämmennä miedolla lämmöllä kunnes juusto on kokonaan sulanut. Kaada viimeksi keiton joukkoon kerma ja lämmitä kiehumispisteeseen. Mausta valkopippurilla. Kasvisliemikuutiossa ja Koskenlaskijassa on sen verran suolaa, että sitä ei tarvitse lisätä.

Hieno maku korvaa vaatimattoman ulkonäön :)


Ei kommentteja: