perjantai 20. syyskuuta 2013

Tahmatassut



Törmäsin tähän reseptiin Pinterestin upean kuvan kautta. Alkuperäinen resepti on peräisin The Novice Chefin blogista.


Tahmatassut eli broilerin koipinuijia makeassa marinadissa

12 kpl            tai muu sopiva määrä broilerin koipinuijia
1 dl                balsamiviinietikkaa
1 dl                juoksevaa hunajaa
1 dl                fariinisokeria
½ dl               soijakastiketta
4                    valkosipulinkynttä viipaloituna
1 rkl               tuoretta inkivääriä raastettuna
1 tl                 mustapippuria myllystä
1 rkl               paahdettuja seesaminsiemeniä
                      (hienonnettua lehtipersiljaa koristeeksi)

Suhteuta marinadin määrä koipipalojen määrään.

Sekoita kulhossa balsamiviinietikka, hunaja, fariinisokeri, soijakastike, valkosipuli, inkivääri ja pippuri. Laita koipinuijat suljettavaan muovipussiin ja kaada marinadi joukkoon. Sekoittele niin, että kaikki kananpalat maustuvat ja laita kylmään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Kääntele pakettia muistaessasi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita uunipannun pohjalle leivinpaperi ja sen päälle ritilä. Lado koipipalat ritilälle siten, että ne eivät ole toistensa päällä. Paista 25 minuuttia keskitasolla. Sillä aikaa kaada marinadi kattilaan, kiehauta se ja keitä kokoon kunnes kastike on sopivasti paksuuntunut. Ainakin minulla liemi kuohahti tosi voimakkaasti joten pidä silmällä äläkä laita liian pieneen kattilaan.

Ota pannu uunista 25 minuutin kuluttua ja sivele koivet reilusti kastikkeella. Laita takaisin uuniin ja 10 minuutin kuluttua sivele uudelleen. Laita vielä kaksi kertaa takaisin 10 minuutiksi aina välillä sivellen ja käännellen. Sivele vielä lopuksi jäljellä olevalla kastikkeella, sirottele päälle paahdetut seesaminsiemenet (ja persilja) ja tarjoile heti. Voit valmistaa koivet etukäteen, lämmittää ne uunissa, sivellä kastikkeella, ripotella seesaminsiemenet (ja persiljan) päälle ja tarjota.


5 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Heti löi silmille ihanan houkutteleva kuva ja varmaan on kyllä hyvää. Kiva tarjoilu mutkattomiin illanistujaisiin?

Tuplaespresso kirjoitti...

Sopii erinomaisesti sellaiseksi tarjottavaksi. Mutta nämä ovat nimensä veroisia: varaa pöytään myös extra pino lautasliinoja tai iso rulla talouspyyhettä :-)

Jonna kirjoitti...

On se kyllä taito saada kananuijista kuvauksellisia! Nuo ovat yleensä niitä tukka lähtee päästä kuvatessa -ruokia. Ja samalla tunnen itseni typeräksi keskustellessani kanan kuvauksellisuudesta, mutta ei kerrota tästä muille ;-)

Nämä näyttävät superherkuilta. Pinterestiin meni.

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Nam! Tuotahan on ihan pakko päästä testaamaan..

Tuplaespresso kirjoitti...

Ruoan kuvaaminen on aina vähän haasteellista, paitsi jos on luonnonlahjakkuus, kuten Jokihaka, joka on ihan ansaitusti ehdolla Glorian Blog Awardsin kauneimmaksi ruokablogiksi :)