keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Yksinkertaisesti hyvä savukalkkunapastaTurussa käydessäni poikkean mahdollisuuksien mukaan aina Kauppahallissa. Viime käynnillä kassiin hyppäsi Lihaliike Reino Jokiselta maan mainion savukalkkunan koipireisi. Koska kassissa oli jo savuahvenia, sain kotikeittiössä Tuplaespressolta luennon ylipursuavasta ja tyhjennyksen tarpeessa olevasta pakastimesta sekä menemisestä nälkäisenä ruokakauppaan :)... Tehty mikä tehty. Hetken – ja vain hetken – harkittuani päädyin tekemään pastakastikkeen. Erinomainen raaka-aine ei kaipaa turhia kommervenkkejä, joten otetaan


savukalkkunan koipireisi tai rintapala
1 kpl              sipuli
hiukan           voita paistamiseen
2 dl                kermaa
pastaa (tagliatelle, spagetti tai jokin lyhyt pasta, ei mitään väliä)
raastettua parmesaania
mustaherukkahyytelöä
mustapippuria myllystä

ja ryhdytään hommiin.

Pilko kalkkuna ja sipuli. Kuullottele sipuli pannulla ja siirrä sivuun. Paista pilkottu kalkkunan liha kevyesti. Laita sipuli takaisin pannulle, lisää kerma ja anna kiehua, jolloin kerma saostuu. Kastikkeen valmistuessa keitä pasta vedessä suolan kera ohjeen mukaan ja siivilöi.  Sekoita kastike pastan kanssa ja tarjoile. Raasta päälle parmesaania. Voit myös rouhaista mustapippuria myllystä annoksen päälle. Tarjoile pastan kera mustaherukkahyytelöä ja lisäkkeeksi raikasta salaattia.

(Tämä on myös helppo tapa käyttää loppuun joulun tai muun juhlan kokonaisen kalkkunan mahdolliset ylijäämät. Savukalkkunaa nimittäin syödään muulloinkin kuin jouluna.)


Ei kommentteja: