sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Korvasienikeitto kofeiinilisällä



Korvasieniä pitää käyttää kun on niiden aika. Korvasienikastike on keväällä pihvin paras kaveri ja korvasienikeitto käy keväiseksi alkuruoaksi. Epätrendikkäästi sienikeitto maustetaan tällä kertaa kahvilla.



Korvasienikeitto kofeiinilisällä

80-100 g esikäsiteltyjä korvasieniä
1 rkl voita
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
0,5 tl timjamia
1 tl juoksevaa hunajaa
2 dl kermaa
0,5 dl juuri keitettyä espressoa
mustapippuria myllystä

Kuivattele esikäsitellyt ja pieneksi leikellyt korvasienet kasarissa koko ajan hämmennellen. Lisää voi sekä öljy ja kuullota siinä pieneksi silpuksi leikattu sipuli. Ripottele kattilaan jauhot ja sekoittele kunnes jauho on saanut hiukan väriä. Lisää vesi sekä kanaliemikuutio ja keitä noin kymmenen minuuttia. Lisää lopuksi timjami, hunaja, kerma sekä espresso ja lämmitä kiehumispisteeseen. Mausta lautasella pippurilla ja ripauksella kuivattua timjamia.


Ei kommentteja: