keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Pitahayavaahto, graafisen mustavalkoinen jälkkäri


Viikon hedelmä 18/52:   PitahayaIloisen punaisen ja vihreänkirjava pitahaya on sisäpuolelta täysin mustavalkoinen, valkoinen hedelmäliha täynnä pienenpieniä mustia siemeniä. On niitä toki muunkin värisiä. Punaisen pitahayan sisus voi olla myös kuoren sävyinen aniliininpunainen ja keltaisen pitahayan hedelmäliha on vaaleaa, mutta yleisin lienee juuri tämä punakuorinen mustavalkoinen lajike. Toiselta nimeltään pitahayaa kutsutaan lohikäärmehedelmäksi (dragon fruit). Maku on hyvin mieto ja parhaiten pitahaya soveltuu syötäväksi tuoreena juustojen kera tai sellaisenaan lusikalla suoraan kuorestaan. Sekoitettaessa muihin raaka-aineisiin täytyy varoa peittämästä pitahayan hentoa makua.Pitahayavaahto,
graafisen mustavalkoinen jälkiruoka (neljälle)

1 iso pitahaya
1,5 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
60 g valkoisia marenkeja
2 rkl raastettua valkosuklaata
tarjoillaan mustasta annosvuoasta

Halkaise pitahaya pitkittäin ja leikkaa siitä kaksi reilun puolen sentin paksuista siivua, joista otat sopivalla muotilla neljä koristetta annoksiin. Kaavi loppu hedelmäliha kulhoon ja soseuta se sauvasekoittimella.


Vatkaa kerma napakaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vasta kun kerma alkaa vaahtoutua. Sekoita kermavaahto, raastettu valkosuklaa ja pitahayasose keskenään. Survo marengit karkeaksi rouheeksi ja lisää ne seoksen joukkoon. Jaa jälkiruoka neljään annosvuokaan, koristele muottikuviolla ja tarjoile heti ettei marenki ehdi vettyä.

Tämä jälkiruoka oli täydellisen raikas päätös wappupäivän sillilouniaiselle.Ei kommentteja: