torstai 30. toukokuuta 2013

Cantaloupe-kinkkukääröt: viime hetken tapakset juhlapöytäänViikon hedelmä 22/52:  Cantaloupemeloni

Cantaloupe, päältä vihreä ja sisältä oranssi sokerimeloni, on makeimpia melonilajikkeita ja se sisältää paljon A- ja C-vitamiinia. Cantaloupea käytetään ruoanlaitossa niin salaatteihin kuin jälkiruokiin. Erityisen tunnettu ja suosittu tapa on kääriä cantaloupeviipale ilmakuivattuun kinkkuun ja tarjoilla tämä herkullisena alkuruokana tai muuten vaan pienenä tapaksena. Kun juhlien pikkusuolaisista tuntuu vielä puuttuvan jotain hyvää, cantaloupe-kinkkukääröt ovat helppoja ja nopeita valmistaa.

Mutta miksi kauppiaiden pitää AINA leikata cantaloupe väärään suuntaan halki?!#§*&%!!!
Näistä paloista ei voi kasata yhtä kokonaista lohkoa alkuruoaksi :-(


Cantaloupe-kinkkukääröt

cantaloupemelonia
paperinohuita siivuja ilmakuivattua kinkkua (prosciutto tai vastaava)
(cocktailtikkuja)

Leikkaa meloni terävällä veitsellä keskimäärin parin sentin paksuisiksi lohkoiksi. Poista siemenet ja irrota kuori. Alkuruokameloni saisi mieluiten olla kokonainen viipale, kun taas tapaksia varten melonisiivu kannattaa leikata hiukan pienempiin osiin. Kääri meloniviipaleet kinkun sisään (kiinnitä cocktailtikulla) ja tarjoile.

Perinteisesti kinkku on italialaista prosciuttoa, mutta myös mustan possun kinkku sopii cantaloupen kanssa.

8 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Pitää ostaa kokonainen :) Olen opetellut koputtelemaan meloneja niin, että osaan päätellä ovatko ne pian syömäkelpoisia, pitää tulla sellainen kumea ääni koputtelusta ja myös tuoksua olla jo vähän.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, miksi niitä yleensä leikataan, pilaantuvat nopeammin.
Minäkin aina nuuhkin ja punnitsen meloneja, sen pitää olla painava ja tuoksua kypsälle.

Tuplaespresso kirjoitti...

Mieluumminhan sitä olisi ostanutkin kokonaisen melonin, jos sellainen kaupassa olisi ollut :) Meneeköhän ne jotenkin paremmin kaupaksi puolikkaina? "Sinkkupakkauksina"?

Jaska Jokunen kirjoitti...

Hyvältä näyttävät. Erityisesti ihailin noita tikkuja. Mitä ovat ja mistä niitä voi ostaa?

Tusla kirjoitti...

Aamen, niin samaa mieltä tuosta leikkaamisesta. Ihan turhaa. :/

En kyllä ole minkään sortin melonien suurkuluttaja, mutta kinkun kanssa se kyllä toimii.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Jaska Jokunen
Bambutikkuja ovat, mutta ei mitään hajua mistä se laatikko on meille kulkeutunut. Veikkaisin että jossain tukussa varmaan myydään näitä. Paketissa on hinta 6,90 ja määrä 200 kpl. Ja ainakin Amazonista löytyy hakusanoilla bamboo skewers :)

@ Tusla
Meillä käytetään melonia alkupalaksi muutaman kerran vuodessa, että eipä meidänkään ostoilla meloninkasvattaja eläisi :)

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Luulen, että puolittamiseen on joskus hyvin proosallinen syy, leikataan pois se kipeää saanut, vähän pilallinen puoli pois:(

Tuplaespresso kirjoitti...

Näin varmaan usein onkin, mutta meidän lähikaupassa kaikki melonilaadut (ja ananakset) on leikattu näin väärinpäin halki. Ilmeisesti tämä on tehty jo tukussa, koska kaikissa meloninpuolikkaissa on samanlainen tarralappu jonka teksti viittaa johonkin muuhun kuin lähikauppiaaseen.

Uskon, että näin ne joka tapauksessa menevät paremmin kaupaksi puistopicniceille ym. Mä olen vaan tällainen kaamea valittaja jolle melonikin pitäisi leikata justiinsa tiettyyn suuntaan ;)