sunnuntai 18. kesäkuuta 2023

Gnocchi Caprese on vaivatonta kesäruokaa


Kun kaapissa on paketti perunagnoccheja, nopea kesälounas on enää laittamista vaille valmis. Kirsikkatomaattien, mozzarella bufalan ja tuoreen basilikan kanssa siitä tulee eräänlainen italialaistyyppinen ”perunasalaatti”.


 

Gnocchi Caprese

 

1 pkt (500 g) perunagnoccheja
2 kpl              uutta sipulia varsineen
250 g             kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
1                   Mozzarella bufala tai Burrata
kourallinen   tuoretta basilikaa
pari kourallista rucolaa                
2-3 rkl           siemensekoitusta
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kuumenna isossa kattilassa vettä ja lisää hiukan suolaa. Kun vesi kiehuu, lisää gnocchit ja keitä pari minuuttia kunnes perunapallerot ovat nousseet kellumaan pinnalle. Siivilöi ja valuta gnocchit, kierittele ne tilkassa oliiviöljyä ja anna jäähtyä. Sillä välin huuhtele rucolat, viipaloi sipulit varsineen, puolita kirsikkatomaatit ja leikkaa basilikanlehdet pieniksi paloiksi.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä, lisää puolet kirsikkatomaateista sekä sipuliviipaleet ja sekoittele miedolla lämmöllä kunnes sipuli on hiuan kuullottunut ja tomaatinpuolikkaat pehmenneet. Kaada lautaselle odottamaan. Lisää pannulle kiehautetut gnocchit, ruskista ne tilkassa oliiviöljyä ja mausta ripauksella suolaa. Lisää sipuli-tomaattisekoitus ja kaikki loputkin tomaatit, rucolat, puolet hienonnetusta basilikasta ja sekoita. Revi paistoksen pinnalle mozzarellapallo (tai burrata), mausta suolalla sekä mustapippurilla ja viimeistele siemensekoituksella sekä lopulla basilikalla.

Ei kommentteja: