lauantai 20. maaliskuuta 2021

Possunposkia kiinalaisittain


Possunposket ovat aina hyviä kunhan ne saavat kypsyä kunnolla suussasulavan mureiksi. Etsiessäni niihin uusia makuja löysin skotlantilaisen Michelin-tähtikokki Martin Wishartin reseptin, jossa käytettiin kiinalaisen keittiön mausteita ja painekeitintä. Sehän sopii, joten posket sulamaan pakastimesta ja kokkaamaan oma versio reseptistä.

 

Possunposkia kiinalaisittain

1 kg               possunposkia (9-10 kpl)

1                    sipuli hienonnettuna
                      hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä
                      voita ja öljyä paistoon
1                    kokonainen valkosipuli halkaistuna
1 tl                 sichuaninpippureita
1 tl                 korianterinsiemeniä
1                    kanelitanko
1                    tähtianis
4                    mausteneilikkaa
reilu ½ dl      soijakastiketta
1-1,5 l            kanalientä
60 g               voita
60 g               vehnäjauhoja
2 rkl              juoksevaa hunajaa

7-8 kpl          minipaksoita

2-3 rkl           seesamiöljyä
                      vettä

Kuumenna voi-öljyseos ja ruskista poskien pinta siinä ja siirrä ne painekeittimeen. Kuullota hienonnettu sipuli, lisää pannulle pippurit, neilikat, korianterinsiemenet, tähtianis, kanelitanko, halkaistu valkosipuli ja soijakastike. Pyörittele niitä hetki pannulla, lisää kuumaa kanalientä ja kaada pannun sisältö poskien seuraksi painekeittimeen. Lisää kanalientä niin, että posket peittyvät. Sulje kansi ja kypsennä medium-teholla 45 minuuttia ja anna paineen laskea luonnollisesti. Nosta posket varovasti sivuun, siivilöi liemi ja keitä sitä kokoon niin, että noin 2/3  osaa on jäljellä. Sekoita pehmeästä voista ja jauhoista roux ja suurusta sillä kastike. Mausta lopuksi hunajalla.

Kiehauta puhtaalla pannulla noin 1 cm kerros vettä, mausta se seesamiöljyllä ja ryöppää siinä nopeasti paksoit niin, että niihin jää vielä rapeutta. Aseta lehdet lautaselle, nosta niille possunposket ja laita kastiketta päälle. Lisäksi vielä keitettyjä porkkanasuikaleita. Jos haluat ruokaisamman aterian, tarjoa lisäksi keitettyä riisiä.

Ei kommentteja: