Pääsiäisen kahvipöytään katetaan tänä vuonna pieniä minijuustokakkuja, jotka päivän tai pari vanhetessaan vain paranevat jääkaapissa (mikäli eivät tule syödyksi sitä ennen). Lautasellinen pieniä juustokakkusia kahvipöydässä on myös joka päivä uuden ja tuoreen näköinen tarjoilu.
Pääsiäisen minikokoiset juustokakut
pohja
Poista dominokekseistä täyte ja murskaa suklaakeksit kutterissa jauheeksi. Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja sekoita ainekset keskenään.
Laita minimuffinivuoan koloihin pienet paperivuoat ja jaa niihin suklaakeksiseos tasan. Tasoita keksimuru tiukkaan paperivuoan pohjalle. Snapsilasin pohja on juuri sopivan kokoinen painamaan murut tiukkaan minijuustokakkujen pohjaksi.
Laita uuni lämpiämään 165 asteeseen niin että uunissa on leivinpelti.Lämmitä yhdessä astiassa valkosuklaa sekä passionhedelmäsose ja sekoita ne tasaiseksi notkeaksi massaksi. Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi, lisää sokeri sekä vanilja ja vatkaa vielä pari minuuttia. Lisää muna ja jatka vatkaamista taas parin minuutin ajan. Lopuksi lisää massaan passionsose-valkosuklaaseos ja vatkaa täyte tasaiseksi. Täytä paperivuoat piripintaan (pursotuspussin avulla), siirrä muffinipelti uuniin leivinpellin päälle ja kaada pellille kiehuvaa vettä noin sentin paksuudelta, jolloin minijuustokakut paistuvat ”vesihauteessa”.
Kypsennä minijuustokakkuja 35-40 minuuttia 165 asteessa uunin keskitasolla. Jäähdytä juustokakut ensin muffinipellillä huoneenlämpöiseksi, minkä jälkeen siirrä ne ritilälle ja jäähdytä jääkaapissa vielä tunnin ajan. Uunissa kohonnut keskiosa painuu kuopalle kakkusten jäähtyessä.
Vaahdota huoneenlämpöinen voi tomusokerin ja vaniljan kanssa. Lisää joukkoon mämmi sekä tuorejuusto. Sekoita ainekset huolella, siirrä kreemi pursotuspussiin ja jääkaappiin tunniksi. Pursota kuorrute kylmien minijuustokakkujen päälle ja viimeistele pienellä suklaamunalla. Laita minikakkuset jääkaappiin vielä tunniksi ennen tarjoilua, jolloin kuorrute vielä edelleen hiukan jähmettyy.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti