Pad thai (ผัดไทย) on tunnetuimpia thairuokia. Tämä riisinuudeliwokki on Thaimaassa erittäin suosittu katuruoka. Riisinuudelin lisäksi muut ainekset vaihtelevat alueittain, mutta useimmiten pad thai sisältää maapähkinää, kananmunaa, katkarapuja/kanaa/tofua, ituja sekä kasviksia. Jos wokkipannua ei ole käytettävissä, tämän voi ihan yhtä hyvin valmistaa paistinpannulla. Olisimme halunneet viimeistellä annokset pavuniduilla, mutta niitä ei ollut kaupoissa, joten korvasimme ne porkkanalla ja paksoin varsilla. Tässä katkarapu pad thai kuten me sen teimme.
Katkarapu Pad Thai
kastike:
200 g isoja raakoja katkarapuja (pakasteesta)
Valmistele ainekset käden ulottuville, sillä varsinainen pad thain valmistus on todella nopeaa.
Kuumenna 2 rkl öljyä paistinpannulla ja kuullota siinä valkosipulinkynsiä kunnes öljy saa valkosipulista makua. Poista valkosipulit ja kaada kuivaksi taputellut pakastekatkaravut paistumaan valkosipuliöljyyn. Kun ravut ovat sopivasti punastuneet, nosta ne pois pannulta lautaselle odottamaan etteivät ylikypsy ja sitkisty. Ripottele hiukan suolaa paistettujen katkarapujen pinnalle.
Lisää pannulle kuivatut katkaravut sekä kastike ja sekoittele hetki samalla kun kuumennat pannun erittäin kuumaksi. Lisää sitten valutetut riisinuudelit ja kääntele niitä kastikkeessa minuutin tai pari. Vähennä lämpöä ja työnnä nuudelit pannun toiselle reunalle. Lisää 2 rkl öljyä ja kaada munat pannulle. Non 20 sekunnin kuluttua sekoita munaseos nuudelien joukkoon. Nosta pannu pois lämmöltä ja lisää nuudeliseokseen kypsennetyt katkaravut, puolet pähkinöistä, puolet korianteri-kevätsipuliseoksesta sekä puolet paksoi- ja porkkanasuikaleista. Sekoita ainekset keskenään ja jaa tasan kahdelle lautaselle.
Viimeistele annokset paksoi- ja porkkanasuikaleilla, korianterilla, kevätsipulilla, maapähkinöillä, thaibasilikalla sekä limettiviipaleilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti