keskiviikko 3. maaliskuuta 2021

Gnocchi-kanavuoka maistuu Italialta


Tämä korona-aika alkaa hiljalleen kypsyttää pahimmankin introverttierakon. Siispä välillä tarvitaan lohturuokaa, jossa on sopivassa suhteessa hiilareita, proteiinia, suolaa ja rasvaa. Ja voi pojat, kun olikin hyvää. Tämä maistuu niin italialaiselta että kun sulkee silmänsä, voi melkein kuvitella itsensä Santa Margheritaan ruoan ja viinilasin kanssa pienen trattorian terassille auringon kimaltaessa Ligurianmeren laineilla. Ehkä taas jonain päivänä…

 

Sitruunalla ja basilikalla maustettu gnocchi-kanavuoka

2-3  broilerin rintafileetä

0,5 dl  vehnäjauhoa, suolaa, mustapippuria myllystä
500 g  pakkaus de cecco perunagnoccheja
1  iso sipuli
voita ja oliiviöljyä
0,5 dl  valkoviiniä
3 rkl  vehnäjauhoa
5 dl  kanalientä
250 g   miniluumutomaatteja
2 dl  (ruoka)kermaa
150 g  tuoretta pinaattia
puoli ruukkua tuoretta basilikaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
parmesaaniraastetta

pinnalle

raastettua sitruunankuorta
hienonnettua lehtipersiljaa
tuoretta basilikaa


 

Laita uuni lämpiämään 220 asteeseen.

Leikkaa broilerinfileet halki kahdeksi ohuemmaksi fileeksi ja leikkaa nämä vielä kahdeksi pienemmäksi palaksi. Mausta fileet suolalla ja mustapippurilla molemmin puolin. Mittaa vehnäjauho lautaselle ja painele jokainen fileenpala jauhoon niin että sitä on tasaisesti kummallakin puolella. Sulata pannulla nokare voita ja lisää saman verran oliiviöljyä. Ruskista ohuet broilerinpalat kullanruskeiksi molemmin puolin ja laita palat odottamaan.

Lisää pannulle tarvittaessa hiukan lisää voita ja oliiviöljyä ja ruskista siinä perunagnocchit. Kaada gnocchit kulhoon odottamaan.

Kuori sipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulisilppu voin ja oliiviöljyn sekoituksessa. Lisää pannulle valkoviini ja anna sen kiehua kuiviin. Ripottele sipuleiden päälle 3 rkl vehnäjauhoa ja sekoittele keskilämmöllä kunnes jauhot saavat hiukan väriä. Lisää kanaliemi sekä halkaistut miniluumutomaatit ja keitä seosta runsaat 5 minuuttia kunnes kastike vähän sakenee. Hienonna veitsellä karkeasti basilika ja pinaatti, ja lisää ne pannulle gnocchien sekä sitruunankuoriraasteen kanssa. Sekoittele muutaman minuutin ajan kunnes gnocchit ovat lämmenneet.

Kaada gnocchiseos uunivuokaan ja lado niiden päälle ruskistetut broilerifileet. Raasta pinnalle parmesaania ja laita uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi tai kunnes kanakastike kuplii ja on saanut hiukan väriä. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa, raastettua sitruunanuorta sekä basilikanlehtiä. Tarjoile heti lämpimänä.


Ei kommentteja: