Hyvälle aterialle hyvä jälkiruoka,
tottakai, ja mielellään taas niistä kauden aineksista. Tässä käytin
punaherukoita koska niitä oli parhaiten saatavilla. Yhtä hyvin valko- ja
viherherukat sopisivat oikein hyvin tähän jälkiruokaan yhdessä punaherukan
kanssa tai ilman. Herukat ja valkosuklaavaahto on ihana combo täyteläistä
makeutta ja raikasta kirpeyttä.
Rapujen kanssa tulee askarreltua sen
verran pitkään, että jälkkärin on hyvä olla mahdollisimman helppo ja etukäteen
valmistettava niin ettei tarvitse kuin nostaa annokset jääkaapista pöytään ja
se on siinä.
Valkosuklaavaahtoa ja punaherukkaa
4 annosta
1 levy (n 150 g) valkosuklaata
2 dl vispikermaa
1,5 dl fraiche kermaa
5 dl perattuja punaherukoita
(vettä)
5 rkl sokeria
2,5 rkl maizena maissitärkkelystä
2 rkl pehmeää voita
1,5 - 2 dl perattuja punaherukoita
4 kokonaista punaherukkaterttua
Valmista ensin valkosuklaavaahto
jäähtymään. Kaada mikronkestävään kulhoon kerma ja kuumenna se mikrossa lähelle
kiehumispistettä. Paloittele valkosuklaa kuuman kerman joukkoon ja sekoita
kunnes suklaa on sulanut. Jos suklaa ei heti ota sulaakseen, lämmitä seosta
mikrossa 10 sekuntia ja sekoita kunnes seos on tasaista. Toista jos on tarpeen.
Lisää sitten fraiche kerma, sekoita ja jäähdytä seos jääkaappikylmäksi.
Valmista sitten punaherukkakiisseli.
Laita peratut herukat sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta. Paseeraa herukkasose
siivilän läpi toiseen astiaan. Mittaa soseen määrä ja jos on tarpeen, lisää
vettä sen verran että kokonaistilavuus on 3 dl. Kaada herukkasose, sokeri ja
maizena pieneen kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoittele minuutin tai pari
kunnes seos on saostunut. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Jäähdytä
kiisseli.
Kun sekä valkosuklaakerma että
herukkakiisseli ovat jääkaappikylmiä, annoksia voi alkaa koota. Vatkaa
valkosuklaakerma sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi ja siirrä se isoon
pursotuspussiin. Rakenna annokset laseihin ensin pohjalle valkosuklaavaahtoa,
sitten herukkakiisseliä ja tuoreita herukoita, valkosuklaavaahtoa jne.
Viimeistele annokset kidesokeriin dipatulla punaherukkatertulla ja laita
annoslasit jääkaappiin odottamaan vuoroaan. Annokset voi tehdä valmiiksi jo
edellisenä päivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti