Tunnustan, sitruunarahkapulla ei
todellakaan kuulu suosikkeihini, puhumattakaan siihen lisätyistä rusinoista.
Rusinat saavat minulta armon vain maksalaatikossa. Pidän kuitenkin pullasta, rahkasta
ja sitruunoista, mutta kaikista niistä vain erikseen. Siispä tekemäni
rahkapiirakkakaan ei muistuta mitään ”oikeaa” rahkapiirakkaa. Se on paljon
parempi.
Lakkarahkapiirakka
* pohja
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 kpl
muna
3 dl
vehnäjauhoa
1 tl
leivinjauhetta
* täyte
1 kpl
muna
200 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
200 g
lakkoja
* viimeistely
50 g
maitorahkaa
1 dl
vispikermaa
Valmistele 24 cm irtopohjavuoka
vuoraamalla se leivinpaperilla. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää
muna ja vatkaa voimakkaasti kaikki ainekset sekaisin. Sekoita keskenään jauho
ja leivinjauhe ja siivilöi ne taikinan joukkoon. Tasoita taikina vuokaan niin
että reunoilta taikina nousee hiukan korkeammalle.
Vatkaa kaikki täytteen ainekset
keskenään ja kaada seos vuokaan taikinan päälle. Kypsennä lakkarahkapiirakkaa
uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kun piirakka on muuten valmis ja
jäähtynyt, vatkaa maitorahka ja vispikerma vaahdoksi ja pursota tähtityllan
avulla reunoille pieniä ruusukkeita siistimään piirakan reunat.
Jos maltat odottaa piirakan syömistä
seuraavaan päivään, se on silloin vieläkin parempi kun sekä maku että kosteus
ovat ehtineet tasaantua piirakan vietettyä yönsä jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti