maanantai 3. elokuuta 2020

Ei sul mittän silakoi sattusis olema?




Terveiset Turun torilta. Turun lokit käyttäytyvät paljon sivistyneemmin kuin Helsingin lokit, jotka harrastavat röyhkeää itsepalvelua suoraan toriasiakkaiden kädestä. Tämä turkulainen kaveri (niitä taitaa olla joku toinen tai kolmaskin) on Turun torin kalakauppiaiden vakio"asiakas", joka päivästä toiseen jaksaa uskollisesti jonottaa muiden kaksijalkaisten kanssa. Saa ohittaa muutaman kymmenen sentin päästä eikä höyhenkään värähdä.

Ihan parasta Turun torilla on paikallisten pientuottajien myyntipöydät. Ei mitään liettualaisia kantarelleja eikä puolalaisia pensasmustikoita, vaan kaikki kasvikset ja marjat ihan itse viljeltyjä ja/tai lähialueelta poimittuja. Annabelletkin niin vasta nostettuja, ettei tarvitse kuin vähän huuhtaista ja puhaltaa, niin kuoret ovat tiessään.

Toivottavasti Turun toripaikkojen vuokrat eivät nouse kohtuuttomiksi kun joskus jonain päivänä ikuisuusprojekti toriparkki ja torin kunnostus valmistuvat. Ei taida silti tapahtua vielä ihan lähiaikoina, kun parkkiluolan rakennustyöt alkavat kuulemma hiljalleen olla lähellä valmiistumista, mutta kukaan ei edes vielä ole päättänyt mistä sieltä toriparkista kuljetaan liikekiinteistöihin (uutinen maksumuurin takana). Aivan oikein, rakennustyöt ovat lähellä valmistumista mutta suunnitelmat(kaan) eivät vielä ole valmiita. Lisää hauskoja uutisia aiheesta (mm kävelysillasta ja jumikulaarista) ja Turun rakennusorganisaatiosta (nekin tosin maksumuurin takana) Turun Sanomissa. Todellisuus on usein tarua ihmeellisempää :)

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Kiltti lokki.Minulta kerran yksi röyhkeä Helsingin lokki vei jäätelöni.