torstai 8. marraskuuta 2018

Cheat's Chicken Kyiv



 
 
Varmaankin jokainen joka joskus on yrittänyt tehdä ruokaklassikkoa ”Chicken Kyiv” eli Kiovan kanaa, on joutunut taistelemaan sen kanssa että fileen sisälle paketoitu maustevoi varmasti pysyy siellä koko kypsennyksen ajan.
 
edit. Muutettu kaikki Kiovan venäläisessä kirjoitusasussa kirjoitetut nimet ukrainalaiseen kirjoitusasuun
Kiev > Kyiv 

Reseptin mukaan broilerin rintafilee avataan litteäksi, kääritään maustevoipalasen ympärille, kiinnitetään cocktailtikuilla tai jollain muulla tiiviiksi paketiksi, leivitetään ja uppopaistetaan kypsäksi. Jos kaikki on sujunut kuten pitää, fileetä lautasella leikattaessa maustevoi valuu ihanaksi kastikkeeksi joka kruunaa koko annoksen. Aina näin ei käy, sillä rintafileen paketointi rasvatiiviiksi ei ole ihan helppoa. Mutta tähän on helpompikin resepti. Kutsukaamme sitä vaikka huijarin Kiovan kanaksi. Se valmistetaan broilerin jauhelihasta.

Chicken Kyivin jauhelihaversio aloitetaan valmistamalla maustevoi pötköiksi pakastimeen. Maustevoita kannattaa valmistaa kerralla isompikin määrä, sillä tehtyään kerran tätä versiota Kiovan kanasta sitä tulee tehdyksi useamminkin. Sen verran helppoa se on – ja hyvää.

Meillä Chicken Kyiv tarjoiltiin perunasoseen, uunipaahdettujen tomaattien, pinaattikiinankaalin sekä pikkelöityjen portobellojen kanssa.


Huijarin Kiovan kana

40 g voita
1 valkosipulinkynsi
0,5 tl kuivattua rakuunaa
0,5 tl suolaa

400 g kananpojan/broilerin jauhelihaa
1 dl korppujauhoa
1 tl suolaa

1 dl vehnäjauhoa
1 kananmuna (koko L) kevyesti vatkattuna
2 dl korppujauhoa
hiukan suolaa ja mustapippuria

1 l rypsiöljyä uppopaistoon
paistolämpömittari öljykattilaan

Kuori valkosipulinkynsi ja hienonna se soseeksi. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon valkosipuli, suola sekä rakuuna. Lusikoi maustevoi pursotinpussiin, pursota siitä neljä suunnilleen samankokoista pötköä ja laita ne pakastimeen kovettumaan.


Sekoita jauhelihan joukkoon suola sekä korppujauho. Jaa jauheliha neljäksi samanpainokseksi kasaksi. Yksi kerrallaan litistä kasa, aseta keskelle maustevoipötkö ja muotoile lihasta tiivis, munanmuotoinen pallero. Tässä vaiheessa voit laittaa öljyn kattilaan lämpiämään 180-190 -asteiseksi. Varmista oikea lämpötila sopivalla lämpömittarilla. Kieritä annospalat ensin vehnäjauhossa ja taputtele ylimääräinen jauho pois. Upota pallerot sitten vatkattuun kananmunaan ja viimeksi suolalla sekä pippurilla maustettuun korppujauhoon. Tarkasta vielä että leivitys on varmasti tasainen ja yhtenäinen.


Kypsennä annospaloja 180 -asteisessa öljyssä kaksi kerrallaan 5-6 minuutin ajan kunnes pinta on ruskean rapea ja sisus täysin kypsä. Tarjoile heti.


2 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Tätä pitää kokeilla! En ole muuten koskaan yrittänyt tehdä oikeaa Chicken Kieviä, mutta ymmärrän tuon, että sen kanssa voi sössiä helposti.

Tuplaespresso kirjoitti...

Ei tämä ihan oikean Kiovan kanan veroinen ole, mutta ihan kelvollinen arkiruoka :)