sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Sharlotka kotimaisista päärynöistä



Kaupassa oli niin hyvän näköisiä kotimaisia päärynöitä, että niitä oli ihan pakko ostaa. Jo silloin mielessäni näin ne mehevänä päärynäkakkuna. Sharlotka on helppoakin helpompi kakku valmistaa. Käytännössä se on ihan tavallinen sokerikakku, jonka taikinan sisään on leivottu kilo hedelmäpaloja. Pinnalta rapea ja sisältä kostea. Resepti on alkujaan venäläinen ja yleensä kakku tehdään omenoista, mutta päärynät sopivat reseptiin myös vallan mainiosti.



Sharlotka
n.24 cm irtopohjavuokaan

1 kg (kotimaisia) päärynöitä
3 huoneenlämpöistä kananmunaa
2,5 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoa
1 tl hienoksi jauhettua kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
(tomusokeria)

Pese päärynät ja poista siemenkodat. Leikkaa päärynät vajaan sentin kuutioiksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (myös reunat) ja kaada päärynäpalat vuokaan. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.


Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kardemumma sekä vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja kääntele jauhot vaahdon joukkoon. Kaada taikina päärynäpalojen päälle ja kääntele aineksia nuolijalla sen verran että taikina valuu joka puolelle hedelmäpalojen väliin ja pohjalle asti sitoen päärynät meheväksi kakuksi.


Kypsennä kakku 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kuin siirrät sen tarjoiluastiaan. Viimeistele kakku tomusokerilla.


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Näyttää hurjan hyvältä!

Tuplaespresso kirjoitti...

Kotimaisia hedelmiä täytyy käyttää silloin kun ne ovat parhaimmillaan.