tiistai 12. joulukuuta 2017

Herkulliset broileripyörykät kookoskastikkeessa



Joulukuu on paras aika kokata sellaisia ruokia, joiden mausteet vievät ajatukset kaukomaille. Ensinnäkin sen vuoksi, että jos nyt sotkee joka paikkaan glögimaustesekoitusta, jouluna siihen on jo totaalisen kyllästynyt. Toiseksi siksi, että kun vetää verhot eteen ja nauttii etnomauista, ulkona vallitseva loska ja räntäsade ehkä unohtuvat hetkeksi. Koiratkin kulkevat ulkona sen näköisinä kuin viestittääkseen vastaantulijoille ”Mitä pahaa me ollaan tehty että näin rangaistaan pakottamalla ulos tähän keliin? Eikö meillekin voisi laittaa sellaista hiekkalaatikkoa johonkin nurkkaan?”…


Broileripyörykät

400 g             broilerin jauhelihaa
2,5 cm           eli sormenpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
1                    valkosipulin kynttä raastettuna
1 rkl              korppujauhoja
0,5 dl             kermaista kookosmaitoa
                      hienoa merisuolaa
                      mustapippuria myllystä
                      öljyä paistoon

Sekoita kaikki mausteet broilerinjauhelihataikinaan. Sekoita korppujauhot kookoskermaan, anna hetki turvota ja sekoita pyörykkätaikinaan. Muotoile massasta noin 12 pyörykkää ja paista ne pannulla.
Niiden ei tarvitse olla läpikypsiä vielä tässä vaiheessa, koska ne kypsyvät loppuun kastikkeessa. Älä siis turhaan polta niitä liian kuumalla pannulla.

Kookoskastike

3,5 dl             kermaista kookosmaitoa (4 dl:n purkista loppuosa)
2,5 cm           pala inkivääriä raastettuna
1                    valkosipulin kynsi raastettuna
1                    sitruunaruoho veitsen hamaralla murskattuna
1 rkl              light soijakastiketta
1 rkl              osterikastiketta
ripaus            currya
ripaus            cayennepippuria
                      mustapippuria myllystä
tilkka            öljyä
(1/2 – 1 rkl    demerarasokeria)

Laita tilkka öljyä kattilaan ja lisää siihen inkivääri, valkosipuli, curry ja cayennepippuri ja sekoittele niitä hetki. Lisää sitten kookoskerma, sitruunaruoho, mustapippuri, soija ja osterikastike ja anna kiehua hiljaa nelisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Kaipasin itse siihen hieman lisää makeutta ja lisäsin n. 1 rkl demerarasokeria tässä vaiheessa. Lisää sitten pyörykät ja anna niiden hautua hiljaisella lämmöllä kypsiksi.

Tarjoa riisin kera.


2 kommenttia:

kati kirjoitti...

Jee, tällä nousi yksi arkisuosikeista, broilerjauhelihaipyörykät ihan uudelle tasolle!

Tuplaespresso kirjoitti...

Jos tykkää itämaisista mausteista, se on hyvää varsinkin nyt välipäivinä, kun kinkkua ja laatikoita tulee jo korvistakin ;)