lauantai 30. huhtikuuta 2016

Marjainen clafoutis Vappupiknikin jälkiruoaksi



Vappuaamu ei ole pelkkää silliaamiaista, vaan siihen kuuluu myös maistuva jälkiruoka. Jos aamu on tarkoitus viettää piknikillä ulkosalla, jälkiruoan on oltava sellaisessa muodossa, joka on helppo ottaa mukaan. Marjainen clafoutis (tai varmaan pitäisi käyttää nimeä flaugnarde) kulkee mukana joko paistovuoassaan tai paloiksi leikattuna muovirasiassa. Tässä on melkein enemmän marjoja kuin taikinaa. Jälkiruoka viimeistellään minttu-pähkinäsekoituksella sekä jogurtti-hunaja-kookoskermavaahdolla.


Marjainen clafoutis ja 
jogurtti-hunaja-kookoskermavaahto

2,5 dl vehnäjauhoa
3 munaa
3 dl maitoa
ripaus suolaa
3 rkl sokeria

125 g vadelmia
125 g pensasmustikoita
125 g karhunvatukoita
250 g mansikoita
nokare voita
tomusokeria
kourallinen mintunlehtiä
kourallinen pistaasinsydämiä
kourallinen saksanpähkinöitä

170 g paksua maustamatonta jogurttia
2,5 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
juoksevaa hunajaa

Vatkaa taikinan ainekset keskenään sekaisin ja anna taikinan tekeytyä puolisen tuntia ennen paistoa.


Voitele uunivuoka voilla ja asettele marjat voin päälle. Tai ole minua fiksumpi ja voitelun sijaan laita vuoan pohjalle leivinpaperi... Annostele taikina kauhalla marjojen päälle varovasti siten että marjat eivät nouse kellumaan taikinan pinnalle. Kypsennä clafoutis uunissa 180 asteessa noin 40 minuuttia, nosta lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 5-10 minuuttia kunnes taikinan pinta on saanut vähän väriä. Jäähdytä clafoutis. Siivilöi valmiin marjapannukakun päälle tomusokeria.


Leikkaa mintunlahdet hienoksi. Rouhi pähkinät morttelissa ja sekoita mintunlehtien kanssa. Vatkaa jääkaappikylmä kookoskerma vaahdoksi, lisää jogurtti ja makeuta hunajalla. Tarjottaessa viimeistele clafoutispalat kookoskermavaahdolla ja minttu-pähkinärouheella.

Tämä jälkiruoka sisältää niin vähän sokeria, että kuiva samppanja sopii hyvin juomaksi.


Ei kommentteja: