perjantai 29. huhtikuuta 2016

Ikuisuusongelma - mitä lisukkeeksiLisukkeiden keksiminen ruokaan on aina yhtä haastavaa. Liha, kala, lintu – ”pakollinen hiilari” peruna, riisi, pasta – mutta mitä sitten… Mitä kasviksia, miten valmistettuna, millaisella kastikkeella vaiko ollenkaan kastikkeella. Apua! Täytyy vaan aina yrittää pitää silmät auki ja varastaa hyvät ideat lautaselle.

Tästä ahvenannoksesta tuli yksinkertaistakin yksinkertaisempi, mutta kaikkien raaka-aineiden maut toimivat keskenään ja valmistuskin sujui käden käänteessä. Perusruokaa. Lisukeideasta menee kiitos Roosalle, jonka broccoliresepti on kuin tehty voissa paistettujen ahvenfileiden ja perunamuusin kanssa. Tätä laitetaan kesällä varmaan toisen ja kolmannenkin kerran.


Parsakaalia ja sitruuna-jogurttikastiketta

1 pieni parsakaali
1 tölkki (200 g) Bulgarian jogurttia
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
1 tl  sokeria
1/4  tl  suolaa
ripaus jauhettua mustapippuria

Sekoita keskenään maustamaton jogurtti, sitruunankuori, sokeri, suola sekä mustapippuri. Anna maustua puolisen tuntia ennen käyttöä.

Keitä parsakaalia miedosti suolalla maustetussa vedessä sen verran että se hiukan pehmenee, mutta ei muutu ihan tohjoksi. Parsakaalin sopiva keittoaika on 6-8 minuuttia. Parsakaalin voi myös höyryttää pehmeäksi. Jäähdytä kypsä broccoli ja leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Tarjoile ahvenfileiden, perunasoseen sekä kylmän sitruunajogurttikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja: