lauantai 2. huhtikuuta 2016

Mangomousse, raparperisydänVartin työ, pari tuntia jääkaapissa ja ihana mangomousse on valmis tarjoiltavaksi. Tämä on varaslähtö raparperikauteen, sillä kermaisen pehmeässä moussessa on kirpeä raparperisydän. Jos pakasteessa ei satu olemaan kotitekoista raparperisosetta, kaupan raparperihillokin menettelee edellyttäen että se ei ole kovin makeaa. (Raparperihillokkeen resepti löytyy täältä). Liivatepakkauksesta täytyy aina tarkistaa lehtien paino, sillä valmistajasta riippuen se vaihtelee 2 grammasta 1,7 grammaan eli eroa on jopa 15%. Jos käytetään kevyempiä lehtiä, niitä tarvitaan lukumääräisesti enemmän.


Mangomousse, raparperisydän
(6 annosta)

2  syöntikypsää mangoa (noin 350 g hedelmää ilman kiveä ja kuoria)
2 dl  kuohukermaa
1 rkl  sokeria
8 cl  makeaa kuohuviiniä tai jälkiruokaviiniä
4  liivatelehteä (= 8 g)
0,5 dl  ei-kovin-makeaa raparperisosetta
pinnalle
mangokuutioita ja/tai pistaasia ja/tai suklaarouhetta

Kuori mango ja leikkaa hedelmäliha kulhoon pienehköiksi paloiksi. Lisää joukkoon 4 cl viiniä ja soseuta sauvasekoittimella. (Jos käytettävissä ei ole tuoretta mangoa, sen voi korvata sokerittomalla ja lisäaineettomalla mangososeella.)

Vatkaa kuohukerma ja sokeri vaahdoksi.

Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuutin ajan. Kuumenna jäljelle jäänyt viini lähes kiehuvaksi, puristele pehmenneistä liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan viiniin.


Kaada liivateliuos mangososeen joukkoon ja sekoita huolella. Lisää mangoseokseen puolet kermavaahdosta ja sekoita hyvin. Kaada tämä seos jäljelle jääneen kermavaahdon joukkoon ja sekoita kunnes mousse on täysin tasaista.

Jaa puolet mangomoussesta jälkiruokakulhoihin ja lusikoi moussen keskelle raparperisosetta. Jaa loput moussesta kulhoihin siten että raparperisose peittyy. Jäähdytä jääkaapissa parin tunnin ajan (voi toki olla kauemminkin) ennen tarjoilua. Koristele mangolla / pistaaseilla / suklaalla.


Ei kommentteja: