maanantai 28. maaliskuuta 2016

Ihana smoothie mämmistä, sitruksista ja kermasta



Mämmi on ihan parasta sellaisenaan sokerin ja kerman kanssa nautittuna. Finelin mukaan sadassa grammassa mämmiä (valmistajasta riippuen) on jopa 9 % proteiinia, 7 % kuitua ja vain 120 kCal energiaa, joten tätä maltaista herkkua, joka maultaan muistuttaa kaikkien rakastamaa saaristolaisleipää, voi hyvällä syyllä pitää todellisena terveysruokana. Mikäli ropeen pohjalle on sattunut jäämään hiukan mämmiä, siitä pyöräyttää ruokaisan smoothien nopeasti ja helposti. Ohjeen sokeri ja kaakao eivät ole ihan välttämättömiä, mutta muuten ihan hyviä.


Smoothie mämmistä, sitruksista ja kermasta

100 g  mämmiä
1dl  kuohukermaa
2 dl  maitoa
1  appelsiinin raastettu kuori
2  kuorittua appelsiinia
2 rkl  limettimehua
(1 rkl  ruokokidesokeria)
( 1 tl  kaakaojauhetta)

Laita kaikki ainekset blenderin kannuun ja surauta smoothieksi. Nauti heti.


2 kommenttia:

Merja kirjoitti...

Ennen tätä pääsiäistä olisin ollut sitä mieltä, ettei mämmismoothie kiinnosta. Mutta kiirastorstaina maistoin Berthasa mämmijäätelöä ja nyt kaikki mämmimäinen on pop!

Tuplaespresso kirjoitti...

Mämmiähän ei tarvita kovin paljoa antamaan ruoalle maltaista makua. Minä pidän parhaana mämmireseptinäni pari vuoden takaista mämmigranitaa. Se oli tosin vähän työläs, mutta ehdottomasti kaiken siihen käytetyn ajan arvoinen:
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2014/04/pyyhitaan-polyt-perinteista-mammigranita.html