sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Streat Helsinki Eats, tänään ehtii vielä!Kaksipäiväiseksi muutettu katuruokatapahtuma Streat Helsinki Eats keräsi lauantaina jälleen paljon yleisöä keskustan torikortteleille huolimatta yllättävän jäätävästä viimasta, joka punasi posket ja kohmetti sormet. Mukana tapahtumassa on kaikkiaan 64 ruokakojua ja valikoimista löytyy takuuvarmasti jokaiselle jotain, kotimaasta Kaukoitään, silakasta seitaniin, hampurilaisesta pulled-whateveriin ja kaikkea siltä väliltä.

Vielä ehtii!
Streat Helsinki Eats Helsingin torikortteleissa myös
tänään sunnuntaina klo 11-19.


Tukholmalainen Kantarellkungen tarjoilee hampurilaiset kantarelleilla höystettynä. Pihvi, pekoni ja kantarellit ovatkin takuuvarma yhdistelmä. Lisäksi Västerbottenjuustoa.


Berliinistä tuli Fisch Art, jonka erikoisuus on surf & turf hamppari, pihviä ja jättikatkarapuja tai pekonia ja kampasimpukoita…


Heimo Burgerin ”le Kuikka” sisältää pitkään haudutettua kanaa, vuohenjuustomoussea, persikkachutneyta, punakaalicoleslawn ja babypinaattia.


Liesikiesin sliderit ovat tuttua, taattua tavaraa. Kympillä kaksi, karitsaa ja/tai hauki-jokirapua. Ohittamaton paikka!


Yksi päivän erikoisimmista annoksista oli Skibibi Brosin Riista skradi, joka sisältää 24 h haudutettua lihaa, metsäsienillä maustettua juustoa ja rapeaa sipulia & ohraa.


Ruoto street kitchen löytyy Sofiankadun puolelta.


Sasso ja Fishmarket ovat myös jalkautuneet ulos. Possua tai ostereita tai vaikka kumpaakin, per favore, s'il vous plaît.


Ylijyrkkiön tila toi tapahtumaan maukkaat karitsa-annoksensa.


Social Food Streetin herkulliset hauki-hummerihodarit pääsivät viime vuonna loppumaan kesken. Toivottavasti niitä nyt riittää kaikille halukkaille.


Amerikkalaiseen koulubussiin saa sisustetuksi jo aika ison liikkuvan grillikeittiön.


Berliiniläinen Comptoir du Cidre tarjoilee tooooodella pitkään haudutettua lihaa. Melko herkullisen näköistä…


Indian Street Foodin listalla on chicken tikkaa, samosaa, mango lassia ym.


Fisu & Ranet uppopaistaa perinteistä brittiläistä katu- ja pubiruokaa.


Hiukan puolenpäivän jälkeen väkeä oli kertynyt paikalle jo ihan mukavasti. Viimevuotisista ruuhkista oli otettu opiksi ja siroteltu ruokakojut sopivasti väljemmin. Senaatintorin puolelle oli saatu järjestettyä myös pöytiä ja penkkejä.


Tästä kojusta en vieläkään tiedä, mikä se oli. Missään ei ollut näkyvillä paikan numeroa, sitä ei ollut Eatsin kartalla, eikä tämä mustalaisleirin näköinen viritys muutenkaan vaikuttanut kovin ammattilaiselta tai edes sellaiseksi aikovalta. Olikohan joku erehtynyt luulemaan Streat Helsinkiä ravintolapäiväksi, tai muuten vaan halusi säästää myyntipaikan hinnan ja tulla kuokkimaan, vai mistä oli kysymys?


Joka tapauksessa pari tuntia myöhemmin tämä merkillinen pöytä- ja laatikkohässäkkä oli lähes kerätty kasaan. Mielenkiintoista…


4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Helsinki on ihan kiva ruokakaupunki nykyään:)

Tuplaespresso kirjoitti...

On tämä aika tavalla muuttunut ihan viime vuosien aikana :)

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ihmettelemässä koju oli ihan tapahtumaan kuuluva Soul mamas kitchen, näin sen sunnuntaina teltta päänsä päällä siellä numeroiden alkupäässä.

Tuplaespresso kirjoitti...

Aha? Kiitos tiedosta :) Se ei siis ollut erehtynyt tapahtumasta, muuten vaan oli vähän eksyksissä :)