keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Soijaglaseerattua ankanrintaa ja bok choyta
Olen laittanut jo ankkaa useammalla eri tavalla ja tässä on taas yksi maittava variaatio. Tällä kertaa makumaailmaa on haettu Kaukoidästä.Ankanrintojen kypsennys

Peruskypsennys ankalle on perinteinen. 
* Huoneenlämpöiset ankanrinnat taputellaan kuiviksi. 
* Niiden nahkaan viilletään ristikkokuvio viiltämättä lihaan asti. 
* Pintaan hierotaan suolaa ja mustapippuria. 
* Rinnat laitetaan kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin ja niitä  ruskistetaan maltillisella lämmöllä. Tällöin ankan nahan alla oleva rasva sulaa ja sitä tulee kaataa pois pannulta useita kertoja paistamisen aikana. (Rasva kannattaa ottaa talteen. Siinä on hyvä paistaa vaikkapa vaan rapsakoita perunoita.)
* Kun rasva on sopivasti sulanut ja pinta on kauniin värinen, rinnat käännetään ja otetaan väriä myös lihapuolelle. 
* Sopiva sisälämpötila ankalle on 55 ˚C. Ruskistamisen jälkeen voit laittaa ne 125 ˚C uuniin, kunnes haluttu sisälämpötila on saavutettu. Käytä lihalämpömittaria!
* Ota ankat uunista ja anna niiden vetäytyä leikkuulaudalla sellaisenaan peittämättä niitä foliolla tms. Nahan rapeus häviää jos ankanrinta kääritään folioon.Glaseerauskastike

2 rkl               soijakastiketta
2 rkl               demerarasokeria
2 rkl               juoksevaa hunajaa
2 rkl               riisiviinietikkaa
1/2 tl              viismaustetta
2                    valkosipulinkynttä murskattuna tahnaksi
2 tl                 tuoretta inkivääriä hienoksi raastettuna
1 tl                 maissitärkkelystä  (Maizena)

Mittaa kaikki aineet maissitärkkelystä lukuun ottamatta pieneen kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kiehua viitisen minuuttia. Sekoita Maizena tilkkaan vettä ja lisää seos kasariin. Sekoita hyvin ja anna kiehua 5 – 10 minuuttia ja tarkkaile kastikkeen suurustumista. Kun kastike on sopivan sakeaa, poista kasari liedeltä.


Haudutettu paksoi (tai bok choy)

1 – 2              paksoita
1                    valkosipulinkynsi
                      suolaa
Trimmaa ja huuhdo kasvikset. Laita laakealle pannulle vähän vettä sekä suolaa ja kypsennä siinä valkosipulia. Lisää sitten paksoi pannulle, peitä kannella ja anna hautua. Älä kypsennä liian pehmeäksi, vaan jätä vähän purutuntumaa. Nosta sivuun pannulta.


Viimeistely

Levitä glaseerauskastiketta rinnoille ja laita ne hetkeksi uuniin grillivastuksen alle. Grillaamisen tarkoituksena on palauttaa nahan rapeus, jonka kastikkeen lisääminen aiheuttaa.

Tarjoile lisäksi esimerkiksi jasmiiniriisiä, johon on lisätty kevätsipulia ja chiliä.


Ei kommentteja: