lauantai 28. maaliskuuta 2015

Kampasimpukkaa en papillote


Mytologian mukaan kauneuden ja rakkauden jumalatar (Venus/Afrodite) syntyi kampasimpukasta.

Botticelli: Venuksen syntymä 1485   kuva: Wikipedia

Kampasimpukoita on satoja lajeja ja niitä viljellään ruoaksi eri puolilla maailmaa vuosittain yli miljoona tonnia. Kampasimpukan (paljolti kalanlihaa muistuttavan) lihan sanotaan olevan erittäin terveellistä ja sitä myydään enimmäkseen pakasteena joko puhdistettuna tai kokonaisena punaisen mätipallukan kanssa. Kampasimpukka sisältää paljon proteiinia sekä B12-vitamiinia, jodia, fosforia, seleeniä ja sinkkiä.

viikon kala (tai muu vesielävä)   13 / 33    kampasimpukka

Kuva: Arvo Kokkonen Oy

Kampasimpukoita on yleensä Stockan Hullujen Päivien tarjouksessa, niin nytkin, jolloin niitä raaskii ostaa pari pientä pussillista omaan pakkaseen herkkuhetkiä varten. Kaikki kampasimpukkaohjeemme löytyvät tunnisteella kampasimpukat. Tällä kertaa ne kypsennettiin uunissa paperiin käärittynä "en papillote".



Kampasimpukat "en papillote"
(neljälle)

1 fenkoli
100 g pakasteherneitä
100 g pakastemaissia
pari pientä porkkanaa
noin 20 parsannuppua
20 kampasimpukkaa
suolaa ja mustapippuria
maustevoi
50 g voita
1 tl suolaa
kourallinen tuoretta korianteria
puolikkaan limetin mehu
4 arkkia leivinpaperia

Valmista ensin maustevoi. Sekoita keskenään voi, suola, hienoksi silputtu korianteri sekä limettimehu ja laita seos jääkaappiin jähmettymään.

Kuivaa kampasimpukat huolella ja ripottele niille molemmin puolin suolaa sekä mustapippuria. Levitä leivinpaperit työtasolle ja taita ne keskeltä kahtia. Laita keskelle taitteen kohdalle ensin ohuiksi viipaleiksi leikattu fenkoli, maissi, herneet sekä porkkananpalat. Laita kasvisten päälle kampasimpukat sekä parsannuput ja viimeksi maustevoi. Taita leivinpaperin toinen puoli ainesten päälle. Sulje paketti kuvasarjan mukaisesti taittelemalla paperin reunoja vähän kerrallaan. Lopuksi taita viimeinen kulma paketin alle. Tällä tavalla paketti pysyy tiukasti kiinni ihan itsestään.

Kypsennä kampasimpukkapaketteja uunissa 200 asteessa 15 minuuttia ja tarjoile heti.






Ei kommentteja: