tiistai 17. maaliskuuta 2015

Streat Helsinki, se on täällä taas!


Streat Helsinki katuruokatapahtuma levittäytyy kaupunkiin tänä vuonna 16.-22.3.


Alkuviikolla Teurastamolla on useita työpajoja aiheesta. Osanotto on rajoitettu ja työpajoihin tulee ilmoittautua etukäteen. Ohjelma ja aikataulut löytyvät täältä:

Night bites –iltaan 19.3. osallistuu viisi grillikioskia. Kioskeille on lähdetty kehittämään uusia annoksia…  Hesarin Nyt-liite uutisoi asiasta pari päivää sitten ja haluaisin uskoa, että tähän projektiin on lähdetty vähän ”kieli poskessa”, ainakin päätellen juttuun liittyvästä videosta, joka on vähän kuin jostain sketsiohjelmasta. Kommentoijat eivät myöskään tunnu oikein lämpenevän vanhojen perinteisten snagarien annosten tuunaamiselle trendikkäämpään suuntaan.

Lauantaina on Parties –ilta Shanghai Cowboyssa.

Ja se varsinainen Torikortteleiden katuruokatapahtuma laajeni viimevuotisesta kaksipäiväiseksi. Ilmeisesti (ja toivottavasti) myös läpitunkemattomista ruuhkista on osattu ottaa opiksi, koska alueen kerrotaan ulottuvan nyt myös Senaatintorille. Annosten hinta on 4-10 euroa ja jokaiselle luulisi löytyvän jotain, sillä tänä vuonna mukana on kaikkiaan 64 katukeittiötä.
Street foodia Torikortteleissa 21.-22.3. klo 11-19 (tai niin kauan kuin annoksia riittää). Alueen kartta kojujen sijoitteluineen julkaistaneen lähipäivinä.

Ai niin, torstaina 19.3. illansuussa pitää poiketa Vanhassa Kauppahallissa maiskiaisilla.p.s. Streat Helsingin FB-sivulla kysellään "Onko tapahtuma tarkoitettu vain ulkomaalaisille, vai miksi pitää olla englanninkielinen nimi. On se kumma, ettei suomenkieli kelpaa helsinkiläisissä tapahtumissa. Tuleeko safkasta jotenkin hienompaa kun se tarjoillaan englanniksi." Olen vähän samalla kannalla. On aika mielikuvituksetonta nimetä tapahtuma englannin kielellä, joskin ihan näppärällä sanaleikillä, joka ehkä yrittää nostaa tämän "ihan uudelle levelille", kuten sanonta nykyään kuulunee. Kannattaisiko kuitenkin mieluummin konsultoida jotain hyvää mainostoimistoa? Varmasti tästä maasta löytyy edes yksi fiksu ad (ja varmaan montakin), joka osaisi keksiä tapahtumalle vähintään yhtä näppärän suomenkielisen nimen (kuten Vanha Kauppahalli omalle ruokatapahtumalleen). Asiakkaat, vaikka ymmärtävätkin englantia, ovat kuitenkin voittopuolisesti ihan supisuomalaisia. Ainakaan minä en tuntisi itseäni yhtään huonommaksi tai vähemmän kansainväliseksi osallistuessani suomenkielellä nimettyyn katuruokatapahtumaan tai siihen liittyviin työpajoihin...

3 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Minullekin sattuu korvaan tuo joka paikkaan tungettu englanti. Kun tapahtuma on Helsingissä, sen nimeämiseksi olisi voinut käyttää hyväksi vaikka stadin slangia. Jospas skruudaamisesta saisi väännetyksi jonkun paremman nimen joka korvaisi streatin?

Jael kirjoitti...

Kyllä vaan on Helsingin ruokatarjonta parantunut siitä kun siellä viimeksi asuin(v.2007)

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Kaisa
Skruudaamisesta... hmmmm... hyvä ajatus :)

@ Jael
Eikö vain olekin, parantunut ja monipuolistunut. Täytyy vaan toivoa, että nykyisestä jonkinsortin lamasta huolimatta asiakkaita riittäisi jokaiselle :)