sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Jälkiruokaa käden käänteessä: appelsiini-mascarponevaahto



Nopea jälkiruoka valmistuu mascarponesta, appelsiinista, kermasta sekä kinuskikastikkeesta (tai kondensoidusta maidosta). Tämän helpompaa jälkiruoan valmistus ei voi olla. Ohjeesta tulee kahdeksan annosta.



Appelsiini-mascarponevaahto
(8 annosta)

1 dl kuohukermaa
150 g kinuskikastiketta (tai kondensoitua karamellisoitua maitoa)
250 g mascarpone tuorejuustoa
1 appelsiinin mehu ja raastettu keltainen kuori
viimeistely                         
appelsiinilohkoja
kinuskikastiketta (tai kondensoitua karamellisoitua maitoa)
pistaasipähkinää

Vatkaa keskenään kerma, kinuskikastike sekä mascarpone. Lisää appelsiinin kuori sekä mehu ja jatka vatkaamista sähkövatkaimella noin 5-10 minuuttia kunnes seos alkaa sakeutua. Annostele vaahto jälkiruokakulhoihin ja laita kulhot jääkaappiin noin tunnin ajaksi jotta vaahdon rakenne tasaantuu.

Viimeistele kalvottomilla appelsiininlohkoilla, kinuskikastikkeella ja pistaasirouheella.



2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihana jälkkäri!

Tuplaespresso kirjoitti...

Oli tosi hyvää, suosittelen :)