torstai 27. maaliskuuta 2014

Täytetty munakoiso on kelpo kasvislisuke




Tämä ei taida olla minkään kuuluisan ”İmam bayıldı”n resepti, vaan lopputulos muistuttaa enemmän suurvisiiri Ahmed Ahneen tossuja. Mutta täytetyn munakoison maku on hyvä ja se on pääasia.





Täytetyt munakoisot
(resepti kahdelle)

1 iso munakoiso
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
1 keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
12 miniluumutomaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl tomaattipyreetä
1 rkl punaviinietikkaa
0,5 tl sokeria
0,25 tl juustokuminaa
1 kourallinen hienonnettua lehtipersiljaa + 2 rkl valmiin ruoan päälle


Halkaise munakoiso ja viillä puolikkaiden pintaan ristikkokuvio. Tee viilloista mahdollisimman syvät, mutta varo leikkaamasta kuoren läpi. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria sekä oliiviöljyä ja laita munakoisot kypsymään uunivuoassa 180 asteeseen noin 30 minuutiksi. Aloita täytteen valmistus sillä välin kun munakoiso on uunissa.

Leikkaa sipuli sekä valkosipuli pieniksi kuutioiksi ja kuullota ne öljyssä. Lisää sipuleiden joukkoon paloitellut tomaatit sekä sitruunankuori ja sekoittele miedolla lämmöllä kunnes tomaatit alkavat olla pehmeitä. Ota munakoisot uunista kun 30 minuuttia on kulunut. Älä kuitenkaan vielä sammuta uunia.

Kaavi lusikalla munakoisojen sisus varovasti ulos kuoresta, mutta jätä sisusta noin puolen sentin paksuudelta ettei kuori vahingossa rikkoudu. Pilko munakoison sisus pieneksi, lisää se pannulle sipuleiden ja tomaattien joukkoon ja jatka täytteen kypsentämistä vielä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi mausteet, sekoita (lisää oliiviöljyä jos on tarpeen) ja anna vielä kerran kiehahtaa.

Täytä koverretut munakoisot seoksella ja kypsennä uunissa 180 asteessa vielä 30 minuuttia. Anna vetäytyä kymmenisen minuuttia ja ripottele päälle hienonnettua lehtipersiljaa ennen tarjoilua.



4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Täytetty munakoiso on ihanaa;täällä niin yleistä että melkein kliseeksi on muodostunut mutta silti hyvää;D

Tuplaespresso kirjoitti...

Se on hyvää :)
Meidän keittiössä juuri mikään ei onneksi ehdi muodostua kliseeksi, kun bloggaaminen motivoi kokkaamaan joka päivä jotain erilaista.

Polkkapossu kirjoitti...

Munakoiso ON hyvää. Suosittelen testaamaan munakoiso-parmesaania. Ehkä parasta, mitä munakoisosta voi valmistaa :) Juuri tein ja vuoka imaistiin äkkiä. En ole tainnut vielä blogata sitä, mutta lähitulevaisuudessa. Tosin ohjeita kyllä löytyy paljonkin.

Tuplaespresso kirjoitti...

Laitahan ohjetta blogiisi niin päästään testaamaan montako minuuttia meillä kuluu vuoan tyhjenemiseen :)