maanantai 10. maaliskuuta 2014

Hedelmäinen kerroskiisseli siitä mitä kaapista löytyi
Sunnuntaiateria tarvitsee ehdottomasti jälkiruoan. Hedelmäinen ja raikas kerroskiisseli toimii aina ja se on todella helppo tehdä. Tähän jälkiruokaan käytettiin maitoa, appelsiinimehua sekä tyrnimehua, veriappelsiinia ja granaattiomenaa, mutta mikään ei estä käyttämästä  jotain muita aineksia sen mukaan mitä kaapista löytyy. Pienellä vaivalla näyttävän näköinen jälkiruoka. Nopeakin tämä on, vaikka kiisselin jäähtymiseen meneekin hiukan aikaa.


Hedelmäinen kerroskiisseli
(ohje neljälle)

kiisseli 1
5 dl maitoa (tai kookosmaitoa)
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl maissitärkkelystä
noin puolikkaan granaattiomenan siemenet (ohje täällä)
kiisseli 2
4,5 dl appelsiinimehua
2 rkl tyrnimehua
3 rkl maissitärkkelystä
päälle
veriappelsiiniviipaleita
granaattiomenan siemeniä
mintunlehtiä


Kaada kasariin maito, sokeri, vaniljasokeri sekä maissitärkkelys. Vatkaa hyvin sekaisin ja kuumenna kunnes seos kiehuu. Keitä kiisseliä koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes se on saostunut. Ota kasari pois lämmöltä, sekoita joukkoon melkein kaikki granaattiomenan siemenet (jätä pari lusikallista koristeeksi) ja jaa kiisseli tasan annoslaseihin. Jäähdytä kiisseli ennen kuin alat keittää seuraavaa kiisselikerrosta.

Kaada kasariin appelsiinimehu, tyrnimehu sekä maissitärkkelys. Minä laitoin lisäksi vielä yhden ruokalusikallisen viimekesäistä keittämätöntä mansikkamehua. Kuumenna kunnes seos kiehuu. Keitä kiisseliä koko ajan vispilällä sekoittaen kunnes se on saostunut. Ota kasari pois lämmöltä, anna jäähtyä pienen hetken ja jaa kiisseli tasan annoslaseihin maitokiisselin päälle. Jäähdytä annoksia jääkaapissa noin tunnin ajan.

Leikkaa veriappelsiinista kuoret terävällä veitsellä ja viipaloi jokaisen annoksen päälle noin puolen sentin paksuinen veriappelsiiniviipale. Ripottele päälle hiukan granaattiomenan siemeniä ja viimeistele mintunlehdellä.


4 kommenttia:

Siiri kirjoitti...

Kaunis koristelu!

Riitta kirjoitti...

No siis todella näyttävä jälkkäri, superkaunis ja energinen koristelu.

Katja kirjoitti...

Tosi ihanan näköiset!:)

Tuplaespresso kirjoitti...

Näitä nättejä kuvia alkaa saada otetuksi taas kun auringonvalo lisääntyy ja pääsee välillä kuvaamaan ihan päiväaikaan. Värit ja varjot on ihan eri maata kuin keinovalossa.