tiistai 1. lokakuuta 2013

Lindströmin hirvi


Pohjoinen ulottuvuus on hyvin esillä tässä retroruoassa. Lindströmin pihviä pidetään ruotsista lähtöisin olevana ruokalajina. Myös venäläistä alkuperää pidetään mahdollisena. Suomalainenkin Lindström liitetään löysästi aiheeseen. Tällä kertaa käytin varmemmaksi vakuudeksi vielä Stockmannilta kärryyni hypänneen ruotsalaisen hirven jauhelihaa.


Lindströmin hirvi

500 g             hirven jauhelihaa (voi käyttää nautaakin)
200 g             keitettyä punajuurta raastettuna
100 g             sipulia raastettuna
1                    kananmuna
2 rkl               kaprista
                      timjamia
                      suolaa
                      mustapippuria myllystä
                      voita
                      rypsiöljyä

Laita hirven jauheliha kulhoon ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä punajuuret, jäähdytä, kuori ja raasta kulhoon. Kuori ja raasta sipuli sekaan. Riko vielä kananmuna kulhoon, mausta ja sekoita massa. Paista pannulla pihveiksi voin ja öljyn sekoituksessa kahdessa tai kolmessa erässä, ettei pannu jäähdy liikaa. Laita lautaselle ja peitä alumiinifoliolla.


Haudutettu sipuli

3                    punasipulia ohuehkoina viipaleina
1 dl                vettä
1 rkl               fariinisokeria
                      suolaa
                      voita
                      rypsiöljyä

Viipaloi sipuli. Kuumenna voin ja öljyn sekoitus pannulla. Ruskista sipuleita mutta älä polta. Ripottele fariinisokeri viipaleille ja lisää vesi. Hauduta kypsäksi. Vesi haihtuu samalla. Jos sipulit kuivuvat liikaa lisää hieman vettä.

Tarjoile esimerkiksi peruna-palsternakkasoseen tai peruna-juurisellerisoseen kanssa. Laita pihville haudutettua sipulia, lautaselle kaprista ja koristeeksi tuoreen basilikan lehtiä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Klassikkoherkku, sekä kapriksilla että ilman. Me olemme kypsentäneet pihvit aina uunissa, jää arki-iltana aikaa muuhun puuhaan.

Tuplaespresso kirjoitti...

Uuni on ihan hyvä tapa jos on enemmän kypsennettävää, mutta parille hengelle paistaa pihvit nopeasti myös pannulla. Paistinpannukin kuumenee nopeammin kuin uuni :)