lauantai 28. syyskuuta 2013

Mokkapalat, retroherkku vuosikymmenten takaa



Jotenkin tuntuu siltä, että monin paikoin mokkapalareseptien mokkaisuus on vuosien varrella vähentynyt ja suklaisuus lisääntynyt. Ainakin, kun katsoo reseptien kaakaon määrää ja vertaa tähän wanhaan reseptiini, jonka otaksun olevan peräisin ihan sellaisenaan jostain 70-luvun alusta. Näiden kuorrutteessa maistuu voimakkaasti kahvi ja kaakao antaa vain maulle syvyyttä. Suurin osa tästä pellillisestä mokkapaloja lähti tällä kertaa onnittelujen kanssa pikkuisen Lotta –tytön 2-vuotissynttäreille.



Mokkapalat

pohja
4 munaa
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaota (van houten)
3 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
150 g sulatettua voita


kuorrute
6-8 dl tomusokeria
1 dl tosivahvaa kylmää kahvia
50 g sulatettua voita
2 rkl kaakaota (van houten)

päälle
nonparelleja/strösseliä

Yksi testipala...

Vaahdota keskenään munat ja sokerit. Sekoita yhteen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe sekä kaakao ja toiseen kulhoon maito sekä sulatettu voi. Sekoita munavaahtoon vuorotellen vehnäjauhoseosta ja maito-voiseosta kunnes taikina on tasaista. Kaada ja tasoita taikina uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

ja toinen testipala...

Kun pohja on otettu uunista, valmista kuorrute. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä se hieman lämpimälle kakkupohjalle. Sirottele päälle nonparelleja/strösseliä. Anna kuorrutteen jähmettyä muutaman tunnin ajan ennen kuin leikkaat kakun paloiksi terävällä veitsellä.



7 kommenttia:

Jokihaka Kokkaa kirjoitti...

Retroherkku tosiaan! Aika monta palaa tuota on vuosien aikana tullut syötyä..

Tuplaespresso kirjoitti...

Näitä ei vaan uskalla kovin usein tehdä, kun ihan huomaamatta käy napostelemassa yhden pienen palan ja toisen pienen palan ja... hupsista, joko se nyt loppui :)

Rosa kirjoitti...

Pohdiskelin trendikkään vastakohtaa, en keksinyt muuta kuin epätrendikäs ja google chrome johdatti minut upeaan blogiisi. Illalla on tarkoitus mennä ystävien luo syömään yhdessä ja otin vastuulleni jälkkärin. Reseptisi menee testiin oitis! Mokkapalat here I come!

Jonna kirjoitti...

Hyvin säilynyttä retroruokaa. Ainakin muutama vuosi sitten mokkapalat olivat edelleen aika lailla googlatuimpien reseptien joukossa. Kyllä näissä lapsuus maistuu.

Tuplaespresso kirjoitti...

@ Rosa

Tervetuloa lukijaksi. Uusia reseptejä ilmestyy lähes päivittäin, joten kannattaa pysyä kuulolla :)

Toivottavasti mokkapalat maistuivat kavereillesi.

@ Jonna

Vanhoista jutuista huonot menee pilalle ja unohdetaan, hyvät senkun vaan paranee vuosien mittaan :)

Pätee myös resepteihin.

kati kirjoitti...

Tämä oli jälleen mainio muistutus, ja voin kertoa nyt testin jälkeen että 2010-luvun lapsille tämä upposi paremmin kuin browniet. Kiitos.

Tuplaespresso kirjoitti...

Noniin, siinä taas koukutetaan uusia sukupolvia mokkapalojen orjiksi ;)

Nämä ovat vielä siitäkin hyviä, että sopivat pakastettaviksi ja pakasteesta voi sulattaa nopeasti vaikka yhden kerrallaan.