maanantai 21. elokuuta 2023

Aprikoosikana


Luin Yotam Ottolenghin aprikoosikanareseptin, mutta voi voi, siinä valmistettiin kokonainen kana ja mausteena oli aprikoosien lisäksi muun muassa säilöttyä sitruunaa, mitä on todella vaikeaa löytää Suomesta tavallisesta kaupasta samoin kuin kokonaista tuoretta broileriakaan. Sillä reseptillä ei vaan nyt onnistu tekemään.
Toisaalta aprikoosi on itsessään jo sen verran hapokas hedelmä, että se ei välttämättä edes tarvitse sitruunaa. Mutta minulla oli reseptissä mainittuja timjamia, jeeraa, fariinisokeria sekä dijonsinappia, joten hain kaupasta tuoreita aprikooseja sekä maustamattomia broilerin paistileikkeitä ja tästä se lähtee kun soveltaa aineksia. Nyt jäi maistamatta miltä aprikoosikana Ottolenghin reseptillä olisi maistunut, mutta suurinpiirtein samoilla aineksilla paistileikkeistä tuli vallan herkullista kanaa aprikoosikastikkeessa. Ja nythän ON ihan paras aprikoosiaika.

 

Aprikoosikana  (Ottolenghin inspiroimana)

 

600 – 700 g   broilerin paistileikkeitä
hienoa merisuolaa

mustapippuria myllystä

nokare voita

1                    sipuli

nokare voita
0,5 tl             timjamia
1 tl                jeeraa
1 tl                hienoa merisuolaa
2 tl                fariinisokeria
hiukan           rouhittua mustapippuria

250 g (4 kpl) tuoreita aprikooseja

1 rkl              dijon sinappia
2 rkl              oliiviöljyä
2 rkl              vettä

lehtipersiljaa

 

Leikkaa paistileikkeet haarukkapaloiksi, mausta ne suolalla sekä mustapippurilla ja anna makuuntua 30-45 minuuttia.

Leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Sulata paistinpannulla voi ja lisää sipulit. Kuullota hetki ja lisää sitten timjami, jeera, suola, fariinisokeri sekä mustapippuri. Sekoittele aineksia hetken aikaa ja kun sipulit ovat kuullottuneet, siirrä pannu pois lämmöltä. 

 

 

Huuhtele aprikoosit, halkaise ne ja poista kivet. Mittaa kutterin/sauvasekoittimen kannuun aprikoosit, sinappi, oliiviöljy, vesi sekä kuullotetut sipulit mausteineen ja surauta kaikki ainekset tasaiseksi soseeksi.

 


Sulata paistinpannulla nokare voita ja ruskista siinä kananpalat. Lisää aprikoosisose ja sekoita kananpalat huolella kastikkeen joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja hauduta kananpaloja kastikkeessa noin 10 minuuttia, minkä jälkeen ota pannu pois lämmöltä ja anna hautua vielä 15 minuuttia kannen alla.

Keitä annokseen basmatiriisi sillä välin kun aprikoosikanakastike hautuu. Viimeistele ruoka hienonnetulla lehtipersiljalla.

 


 

Ei kommentteja: