Ai niin, googlasin huvikseni Finelistä aprikoosin ravintosisällön ja hämmästyin. Finelin mukaan aprikoosissa on eri vitamiineja tuplasti enemmän kuin omenassa ja päärynässä yhteensä. Siinäpä hyvä syy yrittää keksiä aprikooseille enemmänkin käyttöä ruoanlaitossa.
Aprikoosikakku
tomusokeria
Kun ostat aprikooseja, poimi kaupasta vain sellaiset hedelmät, jotka eivät ole liian pehmeitä, osa saa olla jopa aavistuksen raakoja. Kovin pehmeät aprikoosit ovat jo ylikypsiä ja ne eivät toimi tässä kakussa.
Huuhtele aprikoosit, halkaise ja poista siemenet. Leikkaa hedelmät noin sentin kuutioiksi. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla (myös reunat). Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja kääntele jauhot vaahdon joukkoon. Kääntele aprikoosipalat varovasti sokerikakkutaikinan joukkoon ja kaada seos kakkuvuokaan. Taikinan tulee levittäytyä tasaisesti joka puolelle hedelmäpalojen väliin ja pohjalle sitoen aprikoosipalat meheväksi kakuksi. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 50 minuuttia kunnes kakun keskiosaan työnnettyyn puutikkuun ei enää tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.
Tällaisenaan aprikoosikakku on jo periaatteessa ihan valmis kahvipöytään, mutta vielä parempi siitä tulee jos sen malttaa antaa vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään, jolloin kosteus kakussa tasaantuu ja maku syvenee. Vähän ennen tarjoilua siivilöi huoneenlämpöisen kakun pinnalle tomusokerikerros. Erityisen hyvältä tämä kakku maistuu, jos viitsii valmistaa lisäksi yksinkertaisen vadelmakastikkeen ja fraiche-kermavaahtoa.
Vadelmacoulis
Fraiche kermavaahto
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti