lauantai 20. toukokuuta 2023

Savuahventahnaa leivän päälle


Kun ahvenia on tullut enemmän kuin kukaan jaksaa syödä, lopuista savuahvenista voi tehdä herkullista leivänpäällystettä, savuahventahnaa. Parisataa grammaa perattua savuahventa riittää antamaan makua tälle sekoitukselle.

 


 

Savuahventahna

 

2                    kovaksi keitettyä munaa
50 g               maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl              creme fraichea
2 rkl              hienonnettua tilliä
2 rkl              hienonnettua ruohosipulia
2 rkl              hienonnettua keltasipulia
2 tl                raastettua sitruunankuorta
0,5 tl             sokeria
¼ tl               rouhittua mustapippuria
¼ tl               suolaa
200 g            perattua savuahventa

 

Kuori munat ja murskaa ne karkeasti haarukalla. Leikkele peratut savuahvenet pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua pari tuntia ennen käyttöä.

Lisänä hyvää leipää, suolakeksejä tms.

 

Ei kommentteja: