Kun ahvenia on tullut enemmän kuin kukaan jaksaa syödä, lopuista savuahvenista voi tehdä herkullista leivänpäällystettä, savuahventahnaa. Parisataa grammaa perattua savuahventa riittää antamaan makua tälle sekoitukselle.
Savuahventahna
2 kovaksi
keitettyä munaa
50 g maustamatonta
tuorejuustoa
3 rkl creme fraichea
2 rkl hienonnettua tilliä
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl hienonnettua keltasipulia
2 tl raastettua
sitruunankuorta
0,5 tl sokeria
¼ tl rouhittua
mustapippuria
¼ tl suolaa
200 g perattua savuahventa
Kuori munat ja murskaa ne karkeasti haarukalla. Leikkele peratut savuahvenet pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna makujen tasaantua pari tuntia ennen käyttöä.
Lisänä hyvää leipää, suolakeksejä tms.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti