sunnuntai 22. marraskuuta 2020

Meksikon makuinen tortilla-kanakeitto


Virallisesti tämä on kai nimeltään chicken tortilla soup. Mutta nimestä viis, sillä tämä on todella hyvä, täyttävä ja kaiken lisäksi äärettömän helppo ja nopea tehdä. Loistava lisä kaikkien entisten kanakeittoreseptien joukkoon.

Minä ostin tätä varten valmiita grillattuja kanankoipia, sillä niiden hinta-laatu-suhde on hyvä ja kypsä kana säästää työaikaa. Tietysti mikäänhän ei estä käyttämästä tähän joltain edelliseltä aterialta jäänyttä kypsää kanaa, mutta sellaista nyt ei sattunut olemaan. Muut ainekset löytyvät kaikista lähikaupoista. Ohjeesta riittää neljälle.

 

Chicken tortilla soup

3-4  grillattua kanankoipea

1  sipuli
2 rkl  oliiviöljyä
2  valkosipulinkynttä
1  mieto vihreä chilipalko
0,5 tl  chilijauhetta
2 tl  jauhettua juustokuminaa/jeeraa
12 dl  kanalientä
400 g  tölkki tomaattimurskaa
2 rkl  tomaattipyreetä
200 g  pakastemaissia
200 g  keitettyjä mustapapuja
2 rkl  limettimehua
hienoa merisuolaa ja mustapippuria myllystä
(3 rkl  maizena maissitärkkelystä)
1 dl  hienonnettua tuoretta korianteria + lisää viimeistelyyn

tortillasuikaleita ( 3-4  tortillaa)

2 dl  cheddar juustoraastetta
2  avokadoa
1 tölkki  creme fraichea
(limettilohkoja)
 
 
Perkaa kanankoivet luuttomiksi ja leikkaa lihat suupalan kokoisiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se ihan pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipuleita sekä vihreää chiliä noin 5 minuuttia kunnes ne kaikki ovat hyvin pehmenneet. Lisää kattilaan chilijauhe sekä jeera ja paahda niitä koko ajan sekoitellen minuutin tai pari. Lisää kanaliemi, tomaattimurska sekä tomaattipyree, kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Lisää pakastemaissi sekä valutetut ja huuhdellut mustapavut ja keitä muutamien minuuttien ajan kunnes maissi on kypsää ja mustapavut lämpimiä. Lisää kananpalat ja kun kana on lämmennyt, mausta keitto limettimehulla sekä suolalla ja mustapippurilla. Jos tuntuu siltä että keitto saisi olla sakeampaa, kaada pieneen kuppiin 0,5 dl jääkylmää vettä ja sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kaada seos kapeana nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen ja anna keiton kiehua vielä muutaman minuutin ajan. Lopuksi sekoita korianterisilppu keiton joukkoon.

Viimeistele annokset lautasella tortillasuikaleilla (kannattaa paahtaa ensin), raastetulla cheddarilla, creme fraichella sekä avokadoviipaleilla. Muutama korianterinlehti pinnalle ja se on siinä.

 

 

Ei kommentteja: